Randy Stuurman

Ruime overwinning voor DVG

Sport

Liempde - In de voorbeschouwing was te lezen dat de tegenstander van DVG van zondag, Tongelre, in de voorafgaande wedstrijden maar liefst tien treffers wist te produceren. Hoe anders verliep de wedstrijd van vandaag. DVG was op het kunstgras vanaf de eerste minuut heer en meester, en liep uit naar een 1-8 overwinning.

Een vrije trap, vanaf rechts genomen door Wilco Voets, bereikte Bas van Houtum die tekende voor de voorsprong 0-1. Niet lang daarna deed zich een soortgelijke situatie voor. Nu was het Peter Versantvoort die de volledig vrij staande Sander van de Ven in staat stelde de voorsprong naar 0-2 te tillen. Het eerste wapenfeit van de thuisclub bestond uit een bal die via de paal en lat uiteindelijk door de Liemdpse defensie weggewerkt kon worden. Dit bleek achteraf de enige keer dat Tongelre een doelkans creëerde. In de counter werd de bal diep gespeeld waarbij de verdediger van Tongelre de bal terug wilde spelen op de keeper. Deze was echter uit het doel gekomen en werd verrast door de eigen verdediger. De bal rolde in het doel: 0-3. Gezien de veldverhoudingen werd het steeds duidelijker dat DVG vandaag de punten mee naar huis zou nemen. Voor de rust werd het nog 0-4 toen een kopbal door de keeper van Tongelre werd losgelaten en Daan Voets met een simpel tikje de winst eigenlijk al veilig stelde. Een vijfde score, voor rust, werd wegens buitenspel afgekeurd.

In de tweede helft kwam die vijfde alsnog op het scorebord. Wederom een vrij trap die door Bas van Houtum werd binnengekopt. De 0-6 volgde vrij snel. Na een spervuur van schoten en een scrimmage voor het doel kwam de bal voor de voeten van Martijn Caarls die met een droge knal links onder het net vond. Door de voorzet van de ingevallen Pieter van de Wetering binnen te koppen, scoorde Bas van Houtum zijn derde doelpunt. Tongelre kreeg nog een kleine pleister op de wonde. In het eigen strafschop gebied kreeg Randy Stuurman de bal tegen zijn hand en de scheidsrechter legde de bal op de stip. In een keeper versus keeper situatie was het de gastgever die de eretreffer op het bord zette: 1-7. Sander van Eeuwijk toucheerde de bal, maar onvoldoende om deze te stoppen. In de allerlaatste seconden van deze sportieve wedstrijd was het Sander van de Ven de die, wederom met een kopbal, de eindstand van 1-8 op het bord zette. Man of the Match was Martijn Caarls. Volgende week zijn de rood-gelen vrij.

DVG 2 boekte een belangrijke overwinning op koploper Mariahout: 0-2. Hier werd Arno Habraken uitgeroepen tot Man of the Match.

De DVG dames wonnen thuis overtuigend tegen het nog puntloze ASV uit Aarle-Rixtel. Na een 5-1 ruststand werd het uiteindelijk 7-1. Gabi van de Steen was the Woman of the Match.