Balans stelt vragen over onrust omtrent parkeerplan Centrum

Algemeen

Boxtel - In een brief heeft de gemeenteraadsfractie van Balans vragen gesteld aan het college van B&W over de onrust die ontstaan is over het nieuwe parkeerplan. De partij roept het college op om zo snel mogelijk duidelijkheid te scheppen en vraagt om een openbare informatie-avond om burgers te informeren over de voorgestelde plannen.

Balans stelt zich in de brief kritisch op richting het gemeentebestuur. Zo stelt de partij onder meer dat de gemeente lijkt weg te lopen voor haar verantwoordelijkheid omdat zij tot op heden verzuimd heeft burgers te informeren over de gevolgen van het nieuwe parkeerplan. Daarnaast is de gemeente in de ogen van Balans een ‘minder betrouwbare partner’ omdat de gemeente volgens de partij is teruggekomen op afspraken die met ondernemers gemaakt zijn.

De partij doelt hiermee op geplande parkeerplaatsen aan onder andere het Zusterspad, waar een blauwe zone zou komen maar waar nu door de gemeente toch betaald parkeren wordt gepland. Balans pleit in haar brief voor meer blauwe zones, zoals aan de Bosscheweg en de Molenstraat, omdat dit ten goede zou komen aan de ondernemers die daar gevestigd zijn, zoals de huisartsen en apotheek aan de Bosscheweg.

Balans herhaalt ook haar verzoek voor een openbare informatieavond zodat de gemeente aan burgers uit kan leggen hoe zij tot dit voorstel gekomen is.

Uit de krant