Afbeelding

Beter Hout verhuist productie naar pand Van Oerle Alberton aan Schouwrooij 15

Algemeen

Met ruim 220.000 m2 multivloer per jaar is Beter Hout uit Best de grootste producent in de Benelux van multivloeren. Dit zijn houten vloeren die opgebouwd zijn uit een onderlaag van berken multiplex met daarop een toplaag verlijmd van hoogwaardig hardhout. Het bedrijf van oud-Boxtelaar Deep van Brakel is de afgelopen jaren flink gegroeid. In 2000 is het bedrijf opgestart en inmiddels wordt er op drie verschillende locaties gewerkt, een reden voor directeur Van Brakel om alle productie te verplaatsen naar Boxtel.

“Het pand van Van Oerle Alberton is ruim 10.000 m2 groot en daarmee kunnen we de komende tijd de groei realiseren die we voor ogen hebben”, licht Van Brakel toe. De gemeente Boxtel is blij met de komst van Beter Hout naar Ladonk. “De gesprekken met onder andere de gemeente Boxtel verliepen soepel. We zijn op dit moment in vergaande onderhandeling en zullen binnenkort al kunnen beginnen met het verbouwen van het pand.”

In 2003 startte Beter Hout met de ontwikkeling en productie van de multivloer. Sinds die tijd is het bedrijf enorm hard gegroeid. Inmiddels zijn er al enkele productieverhogingen gerealiseerd en biedt de locatie in Best geen verdere groeimogelijkheden meer. Het bedrijf heeft een enorme hoeveelheid voorgeproduceerde halffabricaten op voorraad. Hiermee kan aan de Nederlandse en Belgische markt just in time, binnen tien werkdagen geleverd worden. De bestellingen komen binnen via een groot netwerk van detaillisten die door de hele Benelux zitten.” De vloeren zijn enorm populair, vooral omdat er geen zichtbare werking optreedt na verwerking van deze soort parketvloeren.

Op de nieuwe locatie wil Beter Hout ook de samenwerking uitbreiden met medewerkers van sociaal werkbedrijf WSD. “Voor het zover is zal er echter nog flink verbouwd moeten worden en moet de verhuizing in goede banen geleid worden. Mensen die graag voor drie tot zes maanden aan de slag willen mogen zich aanmelden. Zij kunnen aan het werk totdat de verhuizing afgerond is.”

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant