Roos (l.) en Faye.
Roos (l.) en Faye. Foto: Masha Arts-Raaijmakers

Roos en Faye (10) zijn Boxtelse Keukenbazen

Algemeen

Boxtel - Roos Arts en Faye van der Steen (beiden 10) zijn Boxtels Keukenbazen. Het tweetal won de Boxtelse finale in de kookwedstrijd voor basisschoolleerlingen en mag nu op 7 oktober in Den Bosch om de titel ‘Keukenbazen van Brabant’ strijden. Burgemeester Mark Buijs zal hen vergezellen, want hij mag als de meiden winnen immers een jaar lang de titel ‘SmaakBurgemeester van Nederland’ dragen. Het beste kookduo wordt op 11 oktober bekend gemaakt.

Keukenbazen is een kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Kinderen in zeventien gemeenten in Noordoost-Brabant strijden om de titel Keukenbazen 2017, door een hoofdgerecht in te sturen, bij voorkeur met producten van lokale leveranciers. In elke gemeente beoordeelde een topchef de ingezonden menu’s. In Boxtel was dit Raymond Verveer, van Tafel 25. Hij koos het gerecht met draadjesvlees, bietenbitterbal, aardappelwafel en paksoi van Roos en Faye als meest smakelijke.

In Den Bosch nemen de Boxtelse meiden het op tegen de teams uit de 16 andere gemeenten. Ook daar beoordeelt een jury de inzendingen. Maaike de Reuver, redacteur en trendwatcher bij Food Inspiration, en de Brabantse topkoks Jan van Hout Jermain de Rozario vormen de jury.

Uit de krant