Afbeelding

Vier mannen aangehouden voor leegroven vrachtwagen; tienduizenden euro’s aan contant geld in beslag genomen

Algemeen

Boxtel - Vier Poolse mannen zijn vrijdagavond 29 september aangehouden op de parkeerplaats bij Eetcafé De Oude Ketting op verdenking van diefstal en/of heling. Daarnaast werden twee bestelbussen, een trekker met oplegger en tienduizenden euro’s aan contant geld in beslag genomen.

Surveillerende politiemensen zagen de mannen op en neer lopen naar een geparkeerde vrachtwagen. Vanuit de vrachtwagen werden er spullen overgeladen in een bestelbus. Toen de politie een van de mannen aansprak renden er een paar mannen weg, aldus een passerende getuige. Met deze man, die aan het hardlopen was, zoekt de politie contact.

Tienduizenden euro’s
Een van de mannen werd bij de vrachtwagen aangehouden. In de laadruimte van de oplegger stonden tientallen kratten met vermoedelijk gestolen goederen zoals horloges, cosmetica en kleding. Ook drie anderen zijn ter plaatse of vlakbij aangehouden en vastgezet. Het gaat om mannen uit Polen van 24, 32, 37 en 39 jaar. De trekker met oplegger en twee bestelbussen zijn in beslag genomen. Bij de mannen is bij elkaar genomen ook een groot contant geldbedrag van tienduizenden euro’s aangetroffen en in beslag genomen. De recherche onderzoekt de zaak verder.

Uit de krant