Afbeelding
Foto: Cock Stam

Buurtvereniging Den Berg bestaat 50 jaar

Algemeen

Buurtvereniging Den Berg viert 50-jarig jubileum

Liempde - Ter ere van het gouden jubileum van Buurtvereniging den Berg zijn zondag 11 maart tien leden, allen sinds het oprichtingsjaar lid, in het zonnetje gezet met een lunch. Eveneens werd in de tuinen van leden Nelly Vogels, Henk en Joke Voets, Pieter en Annie Swinkels, An van de Loo, Tonnie van de Linden, Cor en Anneke van de Sande en Toon van de Sande een bord geplaatst met ‘buurtverening Den Berg 50 jaar 1968-2018’.

De buurtvereniging kwam tot stand door toedoen van het publieke carnaval. Na de eerste editie daarvan verdeelde de carnavalsvereniging Liempde in buurtschappen. Vijf Liempdenaren -Nico Vogels, Henk Voets, Ans Kasteleijns, Jan van Alphen en Harry van Houtum - hebben toen het initiatief genomen om de buurtvereniging op te richten. In het oprichtingsjaar kende Den Berg 54 leden.

Met bouwplan Heidonk in 1988 werd de buurt flink verjongd en uitgebreid met zo’n 150 woningen. Inmiddels is bijna drie vierde deel van de buurtbewoners lid, wat leidt tot een ledental van ongeveer 600.

De buurtvereniging organiseert allerlei buurtactiviteiten, zoals dineren bij de buren, paasknutselen en paaseieren zoeken, een vlooienmarkt en het maandelijks ophalen van het oud papier. Ook worden activiteiten voor het hele dorp georganiseerd zoals de Avond Wandeldriedaagse en Liempt Fietst.

In het weekend van 8, 9 en 10 juni is er voor de hele vereniging een feestweekend. De voorbereidingen zijn in volle gang en het belooft een prachtig evenement te worden. Voor de activiteit op zondag zullen ook de buurtbewoners die (nog) geen lid zijn worden uitgenodigd om hen kennis te laten maken met de vereniging. Het thema van deze dag is dan ook ‘Proef Den Berg’.

Begin april zullen alle buurtbewoners worden geïnformeerd over de activiteiten in het feestweekend.

Fotograaf: Cock Stam

Uit de krant