Afbeelding
Foto: Jan van der Steen

Arbeidsmigranten ‘als haringen in een ton’ in rijtjeshuis zijn Combinatie95 doorn in het oog

Politiek

Boxtel - Tien, of soms wel meer arbeidsmigranten die gehuisvest worden in een rijtjeshuis. In de wijk Boxtel Oost gebeurt het, volgens de fractie van Combinatie95. Wijkbewoners trokken bij de partij aan de bel, wat leidde tot raadsvragen hun huisvesting en de daarmee gepaard gaande overlast. Combinatie95 vraagt het gemeentebestuur nu om een oplossing.

De fractie van Combinatie95 constateert dat veel koophuizen opgekocht worden door investeerders, waartegen particulieren vaak niet kunnen opbieden. Dit leidt volgens de partij tot een verstoorde huizenmarkt. Dat de huizen vervolgens veelal volgestopt worden met de goedkope arbeidskrachten uit het buitenland, of soms studenten, is Combinatie95 een doorn in het oog. “Maar ook de groep arbeidsmigranten wordt tekort gedaan door ze als haringen in een ton te huisvesten”, stelt de fractie in de brief aan het college.

Een mogelijke oplossing is volgens Combinatie95 een speciale verordening op groepshuisvesting, waardoor huiseigenaren beperkt worden wat betreft het huisvesten van groepen bewoners. De fractie roept het college op om met spoed te onderzoeken hoe de problemen met de huisvesting opgelost kunnen worden. Ook vraagt Combinatie95 het college de eventuele oplossing voor te leggen aan de raad, zodat ook de lokale volksvertegenwoordiging zich erover kan buigen. Dat wordt wel pas op zijn vroegst enkele weken na de verkiezingen als een nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd is.

Uit de krant