Afbeelding
Foto: Mark van der Pol

Militairen houden jonge Boxtelaren aan

Algemeen

Boxtel - Voor sommige kinderen zal het best even schrikken zijn geweest: vijf militairen, voorzien van volledige uitrusting en wapentuig, wandelden woensdagmiddag door het centrum van Boxtel. Was er misschien een invasie gaande? Niets van dat alles: de militairen spraken kinderen aan om hen te enthousiasmeren voor de Landmachtdagen, die duren van 22 tot en met 26 mei.

De militairen die door Boxtel liepen zijn afkomstig van de 13 Lichte Brigade, gelegerd in Oirschot en geven in het kader van de Landmachtdagen voorlichting op diverse scholen in de regio. Nadat ze in de ochtend al in Schijndel en Oss waren, was nu Boxtel aan de beurt om tekst en uitleg te krijgen over het werk van een beroepsmilitair.

Ook krijgen voorbijgangers een uitnodiging voor een open dag in Eindhoven komende zaterdag. Daar staat een klimtoren, kan een nachtzichtparcours worden afgelegd, is de mogelijkheid jezelf te camoufleren en er is een escapetent met een militair thema ingericht. Daarnaast is de landmacht met voertuigen, materieel en wapens aanwezig.

De open dag in Eindhoven in op de Begijnenhof, naast de Sint-Catharinakerk en duurt van 10.00 tot 17.00 uur. De Landmacht gooit op meerdere plaatsen de deuren open. Kijk op de website van Defensie voor de overige locaties en tijdstippen.

Afbeelding

Uit de krant