Vorig jaar leverde World Clean Up Day in Boxtel een flinke berg afval op. (Foto: Jan van der Steen)
Vorig jaar leverde World Clean Up Day in Boxtel een flinke berg afval op. (Foto: Jan van der Steen) Foto: Jan van der Steen

World Clean Up Day in Boxtel op zaterdag 18 september

Algemeen

Boxtel - Ook dit jaar organiseert Nic&Mic, het bedrijf van de Boxtelse broers Nicholas en Michael Ninaber van Eijben de World Clean Up Day in Boxtel, op zaterdag 18 september. Afgelopen jaar was dit een groot succes met meer deelnemers en een grotere opbrengst dan verwacht. Samen met de vrijwilligers die toen de handen uit de mouwen staken en nog velen meer hoopt de organisatie er op 18 september een leuke ochtend van te maken en Boxtel nog meer op te ruimen.  

“Naast dat we de 18e Boxtel een stukje schoner achterlaten, is het die dag belangrijk dat we data gaan verzamelen”, vertelt Nicholas. “Met behulp van de Litterati app gaan we de gevonden stukken afval vastleggen. Alle Boxtelse data wordt aan de nationale en internationale data toegevoegd om op die manier een goede database aan te kunnen leggen. Met deze data wordt afval problematiek inzichtelijk gemaakt voor beleidsvoerders en bedrijfsleven. Hoe mooi zou het zijn als de WCUD organisatie na zaterdag de 18e een berichtje kunnen sturen met: ‘Hey jongens, gisteren hebben we honderachtenzeventigduizenddriehonderdeenenveertig van jullie blikjes gevonden. Zullen we samen een plan op stellen om jullie afval in de natuur te verminderen?’”

De eerste World Clean Up Day in Boxtel vorig jaar was een groot succes. Tientallen enthousiaste vrijwilligers gingen toen gewapend met grijpers het zwerfafval in Boxtel te lijf. In nog geen twee uur tijd haalden zij meer dan tachtig vuilniszakken vol afval op. 

Meedoen
Voor de editie van dit jaar, op zaterdag 18 september, verzamelen de deelnemers om 10.00 uur op de Markt in Boxtel. Van daaruit gaan ze twee uur lang zwerfvuil opruimen. De organisatie zorgt voor voldoende grijpers, handschoenen en vuilniszakken. Iedereen die mee wil doen kan zich aanmelden via een e-mail naar nic@nicmic.nl. Ook mogen liefhebbers zich ook op zaterdagochtend gewoon melden op de Markt, aldus Nicolas: “Er is genoeg te doen!”

Uit de krant