Wethouder Wim van der Zanden werd door wagenbeheerder Henk van Emmerik uitgenodigd voor de openingsrit van Seniorenvervoer Boxtel.
Wethouder Wim van der Zanden werd door wagenbeheerder Henk van Emmerik uitgenodigd voor de openingsrit van Seniorenvervoer Boxtel. Foto: Sander van Kasteren

Seniorenvervoer Boxtel van start

Algemeen

Boxtel - Na een proefperiode van een dikke maand is het Seniorenvervoer Boxtel donderdag van start gegaan. Onder toeziend oog van ruim 50 genodigden openden wethouder Wim van der Zanden en wagenbeheerder Henk van Emmerik de vervoersdienst voor 55-plussers bij standplaats De Rots.

Het vervoersproject kwam niet zonder slag of stoot tot stand. Zo blikte initiatiefnemer Kees de Waal donderdag terug op diverse afwijzingen voor subsidieaanvragen. Dat de vervoersdienst voor 55-plussers die naar de bingo, het kienen of familie binnen Boxtel willen er toch kwam, is te danken aan de volhardendheid van De Waal en de vele vrijwilligers die bij het project betrokken zijn.

Onder meer de provincie Noord-Brabant, het Oranje Fonds, de Sjef van Laarstichting, Rabobank De Meierij, RCOAK en diverse Boxtelse ondernemers en wijkorganen droegen in geld en goederen bij aan de succesvolle start van het alternatief voor de regiotaxi of de buurtbus. Het is bedoeld als laagdrempelig en betaalbaar (een enkele rit kost 1,50 of 2 euro) deur-tot-deur alternatief voor eerdergenoemde vervoerswijzen.

Trots en blij
De Waal is trots op en blij met de groep van tientallen vrijwilligers die de telefoontjes van klanten afhandelen, ritten plannen en die de Kia e-Soul natuurlijk rijden. Daarnaast wordt bij nieuwe belangstellenden altijd een intakegesprek gehouden om de persoonlijke situatie te beoordelen. “Ervaring leert dat dat heel erg gewaardeerd wordt”, aldus De Waal, die nauw samenwerkt met Seniorenvervoer in Vught en Den Bosch.

Ook Ad van den Brand, van Ouderen in Regie, is blij dat Seniorenvervoer het levenslicht zag. “Wij hebben jaren terug ook al eens onderzocht hoe senioren in Boxtel van A naar B moeten”, schetst hij de behoefte voor het seniorenvervoer. “En als ik hier zo rondkijk in de zaal is het helder dat ongeveer één op de vijf mensen in Boxtel ouder is dan 65.”

Nadat ook wethouder Wim van der Zanden zijn waardering voor het project had uitgesproken kon de officiële opening bij standplaats De Rots worden verricht. “Hier staat een blij mens”, aldus de wethouder. Hoewel hij zegt zich in te zetten voor het project, kon de wethouder geen geld beloven. Dit heeft alles te maken met de beroerde financiële positie van Boxtel.

Meer informatie over het Seniorenvervoer Boxtel is te vinden op de website www.seniorenvervoerboxtel.nl. Een rit reserveren kan uiterlijk 24 uur vooraf via 06-12518715.

Uit de krant