Beeld van de Liempdse Dorpsstraat in het begin van de twintigste eeuw.
Beeld van de Liempdse Dorpsstraat in het begin van de twintigste eeuw. Foto: Beeldbank Liempde.


Kèk Liemt geeft cursus over de Liempdse Historie

In februari start Erfgoedvereniging Kèk Liemt een cursus over de Liempdse HistorieHet blijkt dat er veel interesse is voor de lokale geschiedenis.
De cursus omvat zes avonden en twee veldexcursies. De cursusavonden vinden plaats op dinsdag van februari tot oktober in Den Liempdsen Herd aan de Barrierweg 4. In de cursus komt het agrarisch Liempde aan de orde, maar ook de middeleeuwen, kerk en parochie, de watermolen en de typische boerderijen. Tevens wordt aandacht besteed aan de Liempdse genealogie en de klompennijverheid. Johan Verspay, Kees Quinten, Joop Steenbakkers, Ger van den Oetelaar, Theo Bressers, Jan Sanders, Peter van de Wiel, Wilbert Steenbakkers, Jos Nijssen en Mark Scheepens zijn de docenten. Tijdens de veldexcursies worden bezoeken gebracht aan de Liempdse landschappen en wordt een archeologische excursie gehouden.
Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen. Bij over intekening wordt een wachtlijst opgesteld. Het cursusgeld bedraagt 65 euro. Aanmelden kan via het e-mailadres willemis@home.nl ovv Cursus Liempdse Historie en naam en adres. Voor meer informatie: info@kekliemt.nl of Theo Bressers, 06-19 79 18 80.