Afbeelding

Bewoners Bracbant trommelen voor NLdoet

Algemeen

Boxtel - De bewoners van woonhuis Bracbant in Boxtel kregen zaterdag een heuse djembeworkshop aangeboden in het kader van de themadag NLdoet. Na de les van djembedocent Marc Willems voerden de bewoners het ingestudeerde stuk op voor zo’n 25 belangstellenden.

In het lentezonnetje was het geen straf om te luisteren naar de muzikanten in spe. De workshop is een initiatief van Yvon Spierings die stage loopt bij Bracbant. Samen met 5 vrijwilligers van Stichting De Zonnebloem en docent Marc Willems leidde zij de workshop in goede banen.

Bewoner Niels Kremers vindt het fantastisch: “Het was niet heel moeilijk, maar ik heb het ook vaker gedaan. Ik wil eigenlijk wel op les.” Docent Marc beaamt dat het goed ging: “Het vraagt wel wat, zo’n workshop. Maar iedereen heeft een uur lang in opperste concentratie geoefend.” Volgens Niels was de sfeer goed en was er geen onenigheid over wie de twee grote trommels (dunduns) mocht bespelen: “Dat deden Maartje en ik. Wij boden ons als vrijwilligers aan en de rest vond dat prima!”

In het kader van NLdoet werden overal in de gemeente activiteiten georganiseerd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant