Afbeelding

Mark Buijs voorgedragen als nieuwe burgemeester van Boxtel

Algemeen
BOXTEL - De gemeenteraad van Boxtel draagt de heer Mark Buijs voor als nieuwe burgemeester van Boxtel. Dit heeft de gemeenteraad unaniem besloten tijdens een extra raadsvergadering. In een besloten bijeenkomst heeft de vertrouwenscommissie haar keuze toegelicht, evenals de afwegingen die zij bij de selectie gemaakt heeft. De gemeenteraad heeft vervolgens besloten de voordracht van de vertrouwenscommissie over te nemen.

Mark Buijs (1968) is momenteel wethouder in de gemeente Heusden. In deze gemeente is hij ruim een jaar waarnemend burgemeester geweest. In die tijd is hij tot de conclusie gekomen dat hij zich thuis voelt in de rol van burgemeester. Buijs is getrouwd en heeft twee puberende kinderen. Mark Buijs is lid van de VVD.

Op grond van zijn sollicitatiebrief en twee gesprekken die de vertrouwenscommissie met hem gevoerd heeft, is de commissie van mening dat Mark Buijs ruim voldoet aan het door de gemeenteraad van Boxtel opgestelde profiel voor de nieuwe burgemeester. Een assessmentprocedure heeft de conclusies van de commissie bevestigd. De gemeenteraad heeft besloten de voordracht van de vertrouwenscommissie over te nemen.

De Commissaris van de Koningin, de heer Wim van der Donk, is inmiddels op de hoogte gesteld van de voordracht. De vertrouwenscommissie zal nu de voordracht toesturen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De nieuwe burgemeester wordt benoemd door de op dat moment regerende vorst. Onvoorziene omstandigheden daargelaten treedt de heer Buijs op 1 juni 2013 aan als burgemeester van Boxtel.

Uit de krant