MooiBoxtel.nl zet Boxtel, Liempde en Lennisheuvel op de kaart.
    Zoeken
  Instellen als startpagina
 
 
 
U bevindt zich hier:  Nieuws  »  Gemeente nieuws  »  Nieuw herstructureringsfonds industrieterrein Ladonk


In the picture

Twitter

Nieuw herstructureringsfonds industrieterrein Ladonk

Uitgegeven: 22 augustus 2012
BOXTEL - Woensdagmiddag hebben de gemeente Boxtel, de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) en de Werkgeversvereniging Boxtel (WeB) een nieuwe samenwerkings- en participatieovereenkomst voor industrieterrein Ladonk ondertekend. Met deze ondertekening richten de partijen een nieuw herstructureringsfonds op.

Zowel gemeente Boxtel als de BOM/BHB stellen een miljoen euro beschikbaar om plannen en projecten van ondernemers van een kwaliteitsimpuls te kunnen voorzien. Ondernemers kunnen met projectvoorstellen een verzoek doen voor financiële ondersteuning uit het fonds. De plannen worden vervolgens getoetst aan het in september 2011 vastgestelde Ontwikkelingsplan.

Met de ondertekening van de Samenwerkings- en Participatieovereenkomst leggen de partijen vast op welke manier zij gaan samenwerken om de herstructurering van Ladonk in goede banen te leiden. Siep Schukken: “De Web is blij met deze overeenkomst omdat daarmee een volgende stap wordt gezet in de samenwerking tussen ondernemers en gemeente. Bovendien kan met deze overeenkomst in de hand begonnen worden met de uitgifte van Vorst en fase 2 van de revitalisering van Ladonk.”

Ook gemeente Boxtel ziet de samenwerking met vertrouwen tegemoet. “De goede samenwerking met beide partners is herbevestigd bij het opstellen van het ontwikkelingsplan Ladonk. Wij zijn verheugd dat het belang van ondernemersterrein Ladonk voor de regio en voor Noord-Brabant erkend wordt door de drie partners en dat de BHB/BOM dit financieel ondersteunt met 1 miljoen euro in een financieel moeilijke periode, naast de miljoen euro die door onze gemeenteraad beschikbaar gesteld is,” aldus locoburgemeester en wethouder Wim van der Zanden.

Ad van der Heijden tekende de overeenkomst namens de BOM en BHB. “We hebben met het herstructureringsfonds een instrument in handen waarmee we proactief de markt kunnen benaderen. Door te verleiden, vertrouwen te winnen en te verbinden zorg je voor langdurig commitment tussen partijen. We ondersteunen deze samenwerking dan ook graag, als risicodragende partij en in de vorm van procesondersteuning.”


Categorie Gemeente nieuws
Mooiboxtel.nl zet Boxtel, Liempde en Lennisheuvel op de kaart. Foto’s, nieuws, sport, actualiteiten, verenigingen, vacatures, bedrijven, evenementen, agenda, aanbiedingen en nog veel meer over, van en uit de Gemeente Boxtel.
Bron Gemeente Boxtel
Auteur Mark van der Pol - Mooiboxtel.nl

Social media
  


 
Gesponsorde links:
 
 
 
MooiBoxtel.nl is een activiteit van MooiSites.nl
 
Redactie MooiBoxtel.nl
 
Mark van der Pol    
Molenstraat 57 info@mooiboxtel.nl
5281 JN Boxtel
 
T 0411842827
 
 
 
  Copyright © MooiBoxtel.nl  |  Disclaimer | Privacy en cookiebeleid | Ontwikkeld door Drie-O