Afbeelding

Ducks delft onderspit in laatste inning

Algemeen
BOXTEL - Zondag was Neptunus de tegenstander voor de softbaldames van Ducks. Eerder in de competitie was Neptunus nipt te sterk en ook vorig jaar lagen de scores dicht bij elkaar. Ducks kwam zeer sterk uit de startblokken in Rotterdam met vier punten in de eerste inning. Van Nes wordt als eerste binnen geslagen door een honkslag van Rianne Boer. Vervolgens worden Van Geel en Boer weer binnen geslagen door een driehonkslag van Evelien Gerrits. Gerrits zelf komt dan nog binnen door een opofferingslag van Marleen van Esch. Neptunus wist hier maar één score tegenover te zetten.

In de tweede inning wist Ducks te scoren. Jooske Dörfel pakte een punt na weer een driehonkslag, nu van Van Nes. Het duurde tot de vierde inning voordat Neptunus iets in had te brengen tegen het goede pitchwerk van Van Geel. In deze inning kreeg Ducks vier punten tegen als gevolg van honkslagen en een veldfout. Doordat ook Van Esch nog twee keer wist te scoren was de stand 5-7 in het voordeel van Ducks.

Neptunus wist in de zesde inning de score terug te brengen tot 6-7 en aangezien Ducks in de zevende inning niet wist te scoren had Neptunus twee punten nodig om te winnen. Met één uit wist de tweede slagvrouw van Neptunus de honken te bereiken door een honkslag en door een veldfout kwam zij op het tweede honk. Nu stond zij in scoringspositie voor het gelijkmakende punt. De volgende slagvrouw werd uitgevangen. Met twee nullen sloeg de vierde slagvrouw een honkslag in het buitenveld waarop de gelijkmaker gescoord werd en er opnieuw een speler op de tweede honk kwam. Zij stond in scoringspositie voor het winnende punt. Om het drama compleet te maken wist ook de volgende slagvrouw een goede honkslag te produceren en hierdoor het winnende punt binnen te slaan. Hierdoor bleef Ducks na een bliksemstart alsnog met lege handen achter.

Uit de krant