MooiBoxtel.nl zet Boxtel, Liempde en Lennisheuvel op de kaart.
    Zoeken
  Instellen als startpagina
 
 
 
U bevindt zich hier:  Nieuws  »  Algemeen nieuws  »  Wekelijkse Column: Woedende klant


In the picture

Twitter

Wekelijkse Column: Woedende klant

Uitgegeven: 24 februari 2012
Vanmorgen was ik op een Open Coffee waar ik sprak over een oude ervaring met een woedende cliënt uit mijn kinderbeschermingstijd. Deze cliënt was een zeer agressieve man, groot, getatoeëerde armen, zwaar gebouwd en woedend op de kinderbescherming (en dús op mij).

Ik kwam voor de eerste keer bij hem thuis en wist niet dat deze man zo boos en zo agressief was, maar ik kon moeilijk omdraaien….. Het was een man die me in eerste instantie angst inboezemde. Als hij me één klap zou verkopen dan was ik volledig uitgeschakeld.

Tijdens de Open Coffee vroeg men hoe ik dan met zo’n agressieve klant omging. De een opperde dat je meteen moest laten zien dat je ‘boven’ zo’n cliënt stond. De ander dacht dat je hem maar beter in alles gelijk kon geven.

Ik vertelde dat ik mijn zorg rondom de agressie besprak met de cliënt. Dat vond men vreemd. De reacties waren ‘je gaat toch niet zeggen dat je báng voor hem bent!!’ Ik vertelde hoe ik mijn zorgen had besproken. Het is in zo’n geval belangrijk dat je iemand in zijn waarde laat. Iemand die zich zó agressief gedraagt wordt vaak onaardig behandeld. Hij wil echter graag gehoord worden!!

Daarom is het belangrijk wél naar zo iemand te luisteren en hem zelfs gerust te stellen dat je dat gaat doen!

Ik zei daarom tegen deze cliënt: “Ik merk dat je boos bent. Ik wil graag van je horen hoe dat komt en ik beloof je dat ik zal luisteren naar je verhaal. Maar ik wil wel afspreken dat ik hier straks weer veilig naar buiten kan!!” Hij kalmeerde direct.

Wat had ik gedaan:
- bevestiging van zijn emoties (boosheid benoemen)
- belofte te luisteren
- hem wijzen op zijn verantwoordelijkheid (veiligheid)

Sindsdien kon ik met deze man ‘lezen en schrijven’.


Categorie Algemeen nieuws
Mooiboxtel.nl zet Boxtel, Liempde en Lennisheuvel op de kaart. Foto’s, nieuws, sport, actualiteiten, verenigingen, vacatures, bedrijven, evenementen, agenda, aanbiedingen en nog veel meer over, van en uit de Gemeente Boxtel.
Auteur Nellie Timmermans - van de Kamp

Social media
  


 
Gesponsorde links:
 
 
 
MooiBoxtel.nl is een activiteit van MooiSites.nl
 
Redactie MooiBoxtel.nl
 
Mark van der Pol    
Molenstraat 57 info@mooiboxtel.nl
5281 JN Boxtel
 
T 0411842827
 
 
 
  Copyright © MooiBoxtel.nl  |  Disclaimer | Privacy en cookiebeleid | Ontwikkeld door Drie-O