Kas Beekmans had de nodige pech tijdens zijn eerste raceweekend in de Supersport 600 klasse. Foto: Damon Teerink.

Lastige eerste wedstrijd voor Kas Beekmans

Algemeen

De Boxtelse coureur Kas Beekmans reed dit weekend zijn eerste wedstrijd in de Supersport 600. Op de Duitse Sachsenring had de Yamaha-coureur de nodige pech.

Al vanaf de eerste training zat het Beekmans niet mee. Door technische problemen kon hij weinig meters maken. Het euvel was ondanks het harde werk van de monteurs niet verholpen voor de eerste manche op zaterdag. Dus ging de Boxtelse racer van start vanaf plek 15 in de hoop er zoveel mogelijk uit te halen.
Maar de pech bleef aanhouden, want Beekmans werd van de baan gedrukt. Hij kwam op veertig seconden afstand en eindigde op de twintigste plaats.
Zondag vond de tweede race plaats en daar had de Boxtelaar een beter gevoel bij. Net voor de start viel er een bui, waardoor het gokken werd op welke banden hij moest starten. Na anderhalve ronde reed hij al op plaats negen. De wedstrijd kreeg echter een herstart vanwege een ongeval. Een goede race maakte hem twaalfde zodat hij toch zijn eerste punten scoorde.
Beekmans: ,,Natuurlijk ben ik niet helemaal tevreden, maar ik kan niet wachten tot de volgende race. Die kan alleen maar beter.” Op zaterdag 1 en zondag 2 juni rijdt de Boxtelaar op het circuit van Oschersleben.