Spiegeltent Bon Salon in het groen, tegen een strakblauwe lucht. Hanni van Liempt, die een paar weken geleden ook al een fraaie foto van kasteelpark Stapelen maakte, schoot nu een plaatje van de spiegeltent.
Spiegeltent Bon Salon in het groen, tegen een strakblauwe lucht. Hanni van Liempt, die een paar weken geleden ook al een fraaie foto van kasteelpark Stapelen maakte, schoot nu een plaatje van de spiegeltent. Foto: Hanni van Liempt.

Lezers brengen Boxtel in beeld met foto’s

Algemeen

Af en toe komen er bij de MooiBoxtelkrant foto’s van lezers binnen. De ene keer worden die direct geplaatst, soms blijven ze even liggen of halen ze de krant niet. Op deze pagina drie kiekjes die lezers maakten van iets wat hen opviel in hun woonplaats. Park Molenwijk in de lente, een nest ooievaars in Lennisheuvel en de kleurrijke spiegeltent Bon Salon tegen een strakblauwe zomerlucht.

Bep Leermakers fotografeerde terwijl ze een rondje met haar hondje liep park Molenwijk in de lente. Ze maakte de foto alweer een poosje geleden, toen er veel regen gevallen was.

Monique uit Lennisheuvel geniet van een nest ooievaars met jongen.

Spiegeltent Bon Salon staat in kasteelpark Stapelen. Hanni van Liempt maakte een foto van Bon Salon tussen de bomen.

OOIEVAAR

Van origine is de ooievaar een trekvogel. Maar lang niet alle uivers zwerven nog uit naar zuidelijker oorden, er blijven er ook veel in Nederland. Voorheen zochten de grote zwevers Afrika op, tegenwoordig blijven ze veelal in Europa. In Spanje is het ook warm en dat land is veel minder ver vliegen dan het Afrikaanse continent. Bovendien hoeven ze dan geen zee over. 

Ooievaars zweven namelijk op thermiek en dat gaat boven zee niet erg best. Ze vermijden vleugelslagen, want die kosten veel energie.

MUIS

De ooievaar staat te boek als een geluksbrenger en als de vogel die baby’s bezorgt. De vogel op de foto mocht zelf jonkies verwelkomen. De zwart-witte zwever geldt als een liefhebber van kikkers, maar de grote vogel met zijn rode dolksnavel is ook niet vies van een insect, muis, mol of kuikentje. De beroemdste ooievaar van Nederland figureerde in De Fabeltjeskrant.

Deze foto van het Leijsenven is gemaakt voordat de droogte inviel.
Als de ooievaar langskomt, is er meestal sprake van gezinsuitbreiding.
Ook ik werd recent wederom verrast tijdens mijn rondje met mijn hondje door de schoonheid van ons Boxtelse park. En dat achter mijn achtertuin. 
Het ontluikende groen tijdens de wispelturige lente maakte dit beeld prachtig om te zien.
Deze foto van het Leijsenven is gemaakt voordat de droogte inviel.

Uit de krant