Boskant weer te sterk voor DVG

Algemeen
LIEMPDE - Na een mooie serie had DVG deze Paasmaandag de tweede periodetitel kunnen oogsten. Achteraf bleek zelfs een gelijkspel voldoende te zijn geweest voor deze prijs, maar alleen het eerste half uur van de wedstrijd hebben de Liempdenaren zicht op dat gelijkspel gehad.

Het was kenmerkend voor DVG dat haar grootste kans pas in de 90e minuut tot stand kwam. Daarvoor had DVG een collectieve off-day op de mat gelegd. Te weinig beleving, bezieling en vechtlust, waardoor de vele toeschouwers toch wel teleurgesteld huiswaarts gingen. De streekderby leefde te weinig bij DVG en Boskant toonde zich strijdlustiger, scherper en doeltreffender. In de 39e minuut zette Roy van der Linden met een geplaatst schot de gasten op 0-1. In de 62e minuut was het wederom Roy van der Linden, die vorige week ook al driemaal het net wist te raken, die Boskant naar een comfortabele 0-2 voorsprong schoot. Slordig uitverdedigen werd door hem onverbiddelijk afgestraft. DVG streed daarna nog wel voor de aansluitingstreffer, maar was niet overtuigend. Het moraal was geknakt toen Ron van Uden uit een corner 0-3 op het scorebord liet plaatsen.

In de resterende vijf wedstrijden kan DVG nog voluit gaan voor een goede positie op de ranglijst. Een vierde plaats kan uiteindelijk met wat geluk ook nog een plaats in de nacompetitie opleveren. Het is zaak dat DVG zich snel herpakt en de volgende uitwedstrijd tegen Mariahout er weer staat. Mariahout strijdt voor klassebehoud en DVG zal tot het uiterste gemotiveerd moeten zijn om de goede serie van voor de wedstrijd tegen Boskant weer op te pakken.

DVG2 speelde thuis tegen Bavos, die in Liempde periodekampioen konden worden. Tot de 65e minuut konden de Liempdenaren de gasten uit Bakel goed bijbenen, maar na een misser in de achterhoede werd het 0-1 en kon Bavos uiteindelijk nog makkelijk naar 0-4 uitlopen.

De DVG dames konden vandaag in Liempde wel de drie punten in eigen huis houden. Met 3-2 werd gewonnen van Mariahout. Na een 0-1 achterstand kon DVG naar 3-1 uitlopen. Dit door doelpunten van Milou Welvaarts eenmaal voor de rust (1-1) en haar tweede erna (3-1) en tussendoor maakte Corine Eikemans 2-1. Deze twee goals vielen in de 46e en 47e minuut. Mariahout maakte in de 55e minuut nog wel de aansluitingstreffer, maar daarmee was het op voor de gasten. Vrouw van de wedstrijd was Milou Welvaarts.