DVG lanceert nieuw jeugdplan

Algemeen
LIEMPDE – ‘Door de jeugd, voor de jeugd’, dat is het uitgangspunt van het jeugdbeleidsplan van voetbalvereniging DVG uit Liempde. ‘We zijn onlangs gegroeid naar zeshonderd leden, maar toch signaleerden we enkele knelpunten op onze jeugdafdeling. Op den duur zouden deze knelpunten een vergrijzing tot gevolg kunnen hebben’, aldus Rien Schalkx, voorzitter van DVG. ‘Hier wilden we wat aan doen en daarom benaderden we Rabobank Dommel en Aa om als sponsor op te treden.’

‘De jeugd heeft de toekomst, dus we begrijpen heel goed waarom de club hierin wil investeren,’ aldus Job Kersemaekers, Rabo-communicatieadviseur. ‘Met zeshonderd leden is DVG een belangrijke factor binnen de Liempdse gemeenschap. De club presenteerde een solide plan met mooie tegenprestaties, waaraan we graag een bijdrage leveren.’

DVG wil een sportieve én sociale omgeving bieden aan jeugdige Liempdenaren. Plezier en presteren gaan daarbij hand in hand. Met het plan wil de club onder andere de trainingsintensiteit van haar jeugdafdeling vergroten, meer gediplomeerde jeugdtrainers en scheidsrechters opleiden en diverse activiteiten organiseren om meer nieuwe jeugdleden te werven.

Met een bijdrage gedurende vijf jaar hoopt de club de gemaakte plannen te kunnen realiseren. ‘We hebben stevige doelstellingen geformuleerd, maar hebben er vertrouwen in dat we deze met de bijdrage van de Rabobank kunnen realiseren. We kunnen in ieder geval de komende vijf jaar vooruit!’, aldus Rien Schalkx.

Eén van de eerste onderdelen van het nieuwe jeugdplan zijn de vrije trainingen waar vierjarigen zelfs aan deel mogen nemen. De kinderen worden door gediplomeerde trainers getraind en daarbij ondersteund door hulptrainers uit de D-pupillen. De vrije trainingen zijn op 17 en 24 april en 15 en 22 mei, allen van 14.00 tot 15.00 uur op het sportpark De Bleek. Na afloop van de serie wordt er een wedstrijd gespeeld om De Voetbal Grandprix, waarbij de kinderen een drippeldiploma kunnen bemachtigen. Deelname is gratis maar wel graag vooraf aanmelden. U kunt uw kind vanaf vier jaar al opgeven als lid van de voetbalclub. Doet u dit voor 31 mei dan kan er rekening mee gehouden worden met de indeling van de verschillende jeugdteams. Aanmelden kan via Kees Voets, keesvoets@home.nl of 0411-632256.

Uit de krant