Afbeelding

Aanmelden voor Jonkers-van der Velden cultuurprijs

Algemeen
BOXTEL - Klein begonnen en een prachtig bedrijf achterlatend, wisselde afgelopen jaar de directie van Van der Velden Rioleringsbeheer. Als afscheidscadeau is een fonds gevormd waaruit de Boxtelse Jonkers-Van der Veldencultuurprijs uitgereikt wordt in het kader van het Hendrik Verheesproject II. Dit jaar vindt de uitreiking voor de eerste maal plaats.

Tweehonderd jaar geleden overleed met Hendrik Verhees (1744-1813) een groot en veelzijdig Boxtelaar. Verhees heeft zijn sporen nagelaten als meetkundige en kaartmaker, waterbouwkundige en ambachtsman, architect en uitvoerder, politicus en volksvertegenwoordiger, bestuurder, vrederechter en als prominent inwoner van Boxtel. Duidelijk heeft hij de mogelijkheden van zijn tijd omarmd en benut.

Ben jij de creatieve duizendpoot die in de geest van Hendrik Verhees zich in relatie tot Boxtel of de regio verdienstelijk maakt of gemaakt heeft op cultureel of cultuurhistorisch gebied. Meld je dan aan voor deze cultuurprijs. Oud of jong, iedereen kan meedoen.

Voorwaarden voor deelname
- kandidaat / enkele persoon / groep personen/ project / activiteit
- cultureel gebied / cultuurhistorisch gebied
- tastbaar object / activiteit / project / goed idee / verdienste
- kunstwerk / muziek / bouwwerk / water / teksten / theater /
- ambacht / ideeën / en nog veel meer….
- verleden / heden / toekomst
- relatie met Boxtel / regio / Meierij

Iedereen kan zichzelf, een ander, een activiteit of een project nomineren voor de Jonkers- Van der Veldencultuurprijs. De winnaar krijgt een persoonlijk aandenken en een geldbedrag van 2500,- euro, te besteden aan een cultureel of cultuurhistorisch project. Aanmelden kan via de website of schriftelijk. Op de website vind je informatie over de wijze van aanmelden en de nadere voorwaarden. Nog vragen, bel gerust 0411-673973. Aanmelden kan tot 1 augustus. Uitreiking van de prijs is op 1 november 2013.

Uit de krant