Aanmelden voor activiteiten Euro Land Art in Het Groene Woud

Algemeen
LIEMPDE - Deze zomer draait in Het Groene Woud alles om kunst. Met de internationale kunstmanifestatie van Euro Land Art met als thema Eat, Man, Land, Art in juni 2013 brengt Het Groene Woud land, natuur, erfgoed en cultuurhistorie op een bijzondere manier samen. Nieuwe stad-land vragen en de inbreng van kunst en kennis staan centraal op deze conferentie. Aanmelden kan voor de separate onderdelen: excursies, informatieavond en conferentie.

De zomermanifestatie start op 20 tot en met 23 juni in Boxtel en eindigt op zondag Waterdag op 22 september. Het Groene Woud organiseert het evenement in samenwerking met Euro Land Art, Waterschap De Dommel en bkkc. Met landkunst toont Het Groene Woud hoe kunst tegen de toekomst van Het Groene Woud aankijkt. Op de startdagen te Boxtel komen kunstenaars, bewoners en beleidsmakers bijeen om de resultaten van vorige jaren te bespreken en op veldbezoek te gaan. Dit in afwachting van nieuwe kunstwerken die nu worden bedacht voor de zomerperiode.

De aftrap vindt plaats op donderdag 20 juni met een informatieavond over Het Groene Woud en landkunst. De bezoekers krijgen informatie over het waarom van landkunst in Het Groene Woud, inzichten in Land Art vanuit de kunstgeschiedenis en een toelichting op het landkunstmodel Garage Rural.e in Brabant. Op donderdag 20 juni vinden er ook excursies plaats. De keuze bestaat uit een excursie naar vijf grootschalige Land Art werken in Flevoland of naar een zevental landkunstwerken in Het Groene Woud. Vrijdag 21 en zaterdag 22 juni vindt de conferentie Eat Land Man Art plaats in Boxtel. De tweedaagse conferentie met Europese partners staat stil bij de zoektocht naar de nieuwe betekenis van platteland en stad-land. Kunst en met name landkunst werkt, onderzoekt en reflecteert de nieuwe betekenis en maakt deze beleefbaar voor bewoner en recreant. Het Groene Woud neemt als regio deel aan deze zoektocht met tijdelijke en permanente landkunst. Voor Het Groene Woud is landkunst kunst die voortbouwt op de plek en de historie, de mens en de natuur van die plek. Kunst die vooral waarde toevoegt.

Via de website is meer informatie over het programma en de achtergronden van de kunstmanifestatie te vinden evenals de aanmeldformulieren voor de excursies, informatieavond en de conferentie.

Uit de krant