Afbeelding

Vijfhonderd kilometer afzien op de bakfiets voor het goede doel

Algemeen
BOXTEL – De Boxtelse ondernemer Jeroen Stolk neemt dit weekend voor de tweede keer deel aan HomeRide, een fietstocht van 24 uur die van Groningen naar Maastricht voert en onderweg maar liefst acht verschillende Ronald McDonald huizen aandoet in Nederland. Met de fietstocht wordt geld ingezameld voor de huizen waar de ouders van zieke kinderen kunnen verblijven zodat ze altijd dicht bij hun kind zijn.

“Na de eerste keer had ik gezegd dat ik het nooit meer zou doen. Het was vorig jaar in de nacht maar 3 graden, we hebben alleen maar regen gehad en ik was echt kapot. Totdat een vriend van mij met een bakfiets de Mont Ventoux opfietste, op een bakfiets wilde ik HomeRide nog wel een keer fietsen”, aldus Jeroen. Via Twitter kwam Jeroen in contact met Bert Esselink, die in 2011 HomeRide had gefietst. Dit jaar wilde Esselink weer meefietsen met een team dat hij ‘Railbikkels4Femme’ wilde noemen, een verwijzing naar de dochter van Jeroen en Silvia Stolk die lange tijd in het kinderziekenhuis in Rotterdam verbleef. Dat was voor Jeroen de aanleiding om zelf ook op de fiets te stappen en met het team mee te fietsen.

Zaterdagmiddag om 15.00 geeft oud staatssecretaris Marja van Bijsterveld het startschot waarna ruim twee keer zoveel fietsers als vorig jaar starten voor de zware beproeving. Jeroen heeft de lat voor zichzelf hoger gelegd door de tocht geheel op een bakfiets af te leggen. “Ik krijg veel reacties van mensen die denken dat ik gek ben. Vijfhonderd kilometer op een bakfiets. Maar laat mij maar een dag afzien, ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk de Ronald McDonald huizen zijn en daarvoor ga ik graag een dag tot het uiterste en eroverheen.”

Sponsoren kan natuurlijk nog steeds. Door hier te klikken komt u direct op de sponsorpagina van het team ‘Railbikkels4Femme’.
Afbeelding

Uit de krant