Afbeelding

KLEIN kindercentra biedt kleinschalige, passende en volledige kinderopvang

Algemeen
BOXTEL – Per 1 augustus vestigt KLEIN Kindercentra zich aan de Ons Doelstraat 44, in het pand achter de Angelaschool, waar voorheen sportschool Hipa Sports gevestigd zat. Algemeen directeur Ad Haans richt zich met de vernieuwende opvang op de veranderende markt van de kinderopvang.

“Elke marktwerking heeft zijn nut. Op dit moment is er een kwaliteitsslag gaande. Er zijn weinig ondernemers in de kinderopvang die kunnen investeren in nieuwe ideeën en nieuwe materialen. Wij zitten al een aantal jaren in de kinderopvang en zien dat de markt nu geforceerd moet krimpen. Dit gaat regelmatig ten koste van de kwaliteit. Ik denk dat je door een andere, meer flexibelere manier van aanbieden veel beter tegemoet kunt komen aan de veranderende wensen van moderne ouders”, aldus Haans.

“Wij geloven in kindercentra waar op kleinschalig en persoonlijk niveau een combinatie van kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang wordt aangeboden. Broertjes en zusjes genieten opvang op één locatie en ouders halen en brengen kinderen op één plaats, op het moment dat dit hén uitkomt”, vervolgt Haans. Bij KLEIN kindercentra wordt kinderen zelfredzaamheid en een gevoel van eigenwaarde bijgebracht door een respectvolle en vooral positieve benadering van de kinderen door de medewerkers. Het kindercentrum moet een veilige plek zijn voor de kinderen, want een basisschool kan een nieuwe omgeving zijn met veel nieuwe indrukken en onzekerheden. “’s Middags beleven kinderen hier een ontspannen middag in een veilige en huiselijke omgeving. Doorstroom van kinderdagverblijf naar buitenschoolse opvang geschiedt in een voor het kind vertrouwde omgeving in de rumoerige tijd van de start van de basisschool.”

KLEIN kindercentra gaat zich onder meer onderscheiden door het aanbieden van kinderopvang op maat door middel van maatpakketten. “Aan de ouders worden pakketten geboden met dagelijks flexibele eindtijden. Twee uur per dag besparen op twee dagen opvang zijn bijvoorbeeld al zestien uur besparing op de maandfactuur. Daarnaast geloof ik in luxe, moderne en huiselijke, grotere ruimtes, en een uitdagende en grote buitenspeelplaats met natuurlijke materialen. De groepsruimten en buitenruimten zijn heel ruim opgezet , alle aanbod geschiedt ruim boven de branchegebruikelijke wettelijke minima.”

Vanaf 1 augustus start KLEIN Kindercentra met de kinderopvang. Er worden drie groepen gevormd, te weten een groep kinderdagverblijf voor 0 tot 4 jaar en twee groepen voor de buitenschoolse opvang, gedifferentieerd in de leeftijd van 4 tot 7 jaar en van 7 tot 12 jaar. Er zijn geen wachtlijsten en aanmelden kan via de website. Hier staat ook meer informatie over de werkwijze en de pedagogische visie van KLEIN kindercentra. Op zaterdag 3 augustus biedt KLEIN kindercentra iedere geïnteresseerde een kijkje achter de schermen en een rondleiding tijdens een feestelijke open dag! Deze open dag is van 12:00 tot 17:00 uur aan de Ons Doelstraat 44.

Uit de krant