Honkballers Ducks halen tweede overwinning in competitie

Algemeen
BOXTEL - Voor de heren van Ducks stond deze week een belangrijke wedstrijd tegen Nuenen op het programma, bij verlies leek degradatie niet te ontlopen. Ducks begon voortreffelijk aan de wedstrijd door goed pitchwerk van Jeroen van Nes. Hij wist de eerste vier inningen elke slagman die aan slag kwam terug naar de dug-out te sturen.

In de tweede inning wist Ducks met vijf honkslagen vier keer te scoren. In de vijfde inning kon Nuenen door twee veldfouten en een honkslag twee keer scoren. In de gelijkmakende slagbeurt kon Ducks daar nog een punt tegenover stellen. In de zesde inning kwamen de gasten uit Nuenen dichterbij door weer twee keer te scoren terwijl de knuppels van de formatie uit Boxtel stil bleven. Tussenstand na zes inningen: 5-4.

In de zevende inning kwam Nuenen door wat foutjes van Ducks weer tot drie punten en werd het voor Ducks noodzakelijk om bij te blijven. Dit lukte door goed slagwerk van Rik Rooijendijk en Max Denteneer waardoor er na zeven inningen een gelijke stand op het bord stond, 7-7. In de achtste inning kon Nuenen door goed slagwerk weer twee punten bijschrijven en moest Ducks zich weer terugknokken. Dit lukte mede door een tweehonkslag van Rens Schilders. Ducks wist drie keer te scoren.

Nu moesten de heren van Ducks er voor zorgen dat Nuenen niet meer aan scoren toe kwam. Dit lukte door goed pitchwerk van Jeroen van Nes. Ducks boekte hiermee pas de tweede overwinning dit seizoen en staat nu gelijk met Nuenen met nog drie wedstrijden te spelen. Als de stand blijft zoals nu gaat Ducks in een onderling duel met Nuenen strijden tegen degradatie. Beste slagman was Rik Rooijendijk met een gemiddelde van 0.750 (3 uit 4)

Uitslagen:
Zaterdag 24 augustus
Beeball Ducks - Wizards of BoZ 16-24
Pupillen honkbal Ducks - Gryphons 2 11-0
Gryphons 2 - Ducks 0-14
Pupillen honkbal Jeka - Ducks 2 4-12
Aspiranten honkbal Uden Red Sox - Ducks 8-11
Junioren honkbal Ducks - Cardinals 2 9-5

Zondag 25 augustus
Senioren softbal Ducks - Neptunus 2 7-3
Senioren honkbal 2 Ducks 2 - Tilburg 2 4-7
Senioren honkbal 1 Ducks - Nuenen 10-9

Programma:
Zaterdag 31 augustus
Beeball Tilburg - Ducks 10.00 uur
Pupillen honkbal Ducks 2 - Wizards of BoZ 11.00 uur
Pupillen softbal Stags Pink Ladies- Ducks 12.00 uur
Aspiranten honkbal Gemert - Ducks 13.00 uur
Pupillen honkbal Ducks - Gemert 15.00 uur

Zondag 25 augustus
Senioren honkbal 2 DVS - Ducks 2 10.30 uur
Senioren softbal Ridderkerk Rowdies - Ducks 12.00 uur
Senioren honkbal 1 Mulo - Ducks 15.00 uur

Uit de krant