Sint voor ieder kind

Algemeen
BOXTEL - Sinterklaas Kapoentje, gooi wat in mijn schoentje, gooi wat in mijn laarsje, dank u Sinterklaasje! Maar wat als de Sint jouw huisje voorbij rijdt en jouw schoentje leeg blijft. Heb je niet hard genoeg gezongen, of ben je soms niet lief genoeg geweest?

Op 5 december worden veel kinderen verrast met fantastische cadeaus. Dat lijkt een vanzelfsprekendheid, maar dat is het helaas niet. Niet alle kinderen worden op pakjesavond verwend. JCI Dommelland –voorheen Juniorkamer Dommelland –heeft zich met de actie ‘Sint voor ieder kind’ als doel gesteld kinderen uit gezinnen zonder voldoende financiële middelen toch een mooi sinterklaasfeest te bezorgen. Het betreft gezinnen die een laag inkomen hebben, maar niet laag genoeg om in aanmerking te komen voor de voedselbank en andere hulpinstanties. Deze groep valt in de praktijk vaak tussen wal en schip. JCI Dommelland hoopt met deze actie dan ook een nieuwe jaarlijkse traditie in gang te zetten.

Inmiddels heeft een speciale commissie van JCI Dommelland in samenwerking met Stichting Leergeld Boxtel ruim dertig kinderen uitgenodigd voor de allereerste editie. Zij krijgen op zaterdag 23 november alvast een feestelijk sinterklaasfeest aangeboden. De kinderen worden ’s middags in Oertijdmuseum De Groene Poort aan de Bosscheweg in Boxtel ontvangen. Museumdirecteur René Fraaije neemt hen daarna mee voor een uitgebreide rondleiding in de vorm van een speurtocht. En natuurlijk is er tussendoor voor iedereen wat lekkers te eten en te drinken.

Sinterklaas en een aantal van zijn Zwarte Pieten zijn deze dag natuurlijk ook van de partij, vergezeld door de harmonie. Zij hebben voor alle kinderen een prachtig cadeau bij zich. En ook een aantal Boxtelse ondernemers heeft voor hen nog een aardigheidje in petto. Zo ontvangen alle kids vrijkaartjes voor het zwembad en een tegoedbon voor een heerlijk ijsje.

JCI Dommelland heeft al enkele sponsoren mogen verwelkomen. Nieuwe sponsoren en donateurs zijn natuurlijk nog altijd van harte welkom. Vind jij ook dat ieder kind een fantastische pakjesavond verdiend? Samen kunnen we ze dat geven! Vanaf slechts 25 euro per kind laat je de ogen van deze kinderen weer sprankelen! Meld je als sponsor aan op www.jcidommelland.nl, of maak een donatie over op rekeningnummer 10.88.89.432 ten name van JCI Dommelland onder vermelding van ‘Sint voor ieder Kind’.

Uit de krant