DVG verliest kansloos van Ollandia

Algemeen
LIEMPDE - Een grote supportersschare rekende op een spannende streekderby tussen DVG en Ollandia, maar geen moment werd de derby een boeiend schouwspel. Dit tot grote teleurstelling van de supporters die al weer enkele jaren uitkeken naar de “Dommel-derby”. Binnen een kwartier hadden de tweelingbroers Robert en Stefan Erven DVG al op een 0-2 achterstand gezet en DVG had te weinig bezieling en vertrouwen om die kloof nog te overbruggen.

De goals van Ollandia blonken niet uit van schoonheid, maar waren eerder een afstraffing van niet doortastend optreden. In de achtste minuut was het Stefan Erven die vrijgelaten in de zestien een simpel voorzetje intikte en in de veertiende minuut was het Robert Erven die kinderlijk eenvoudig 0-2 liet aantekenen. Bij een zege had DVG aansluiting gekregen bij Ollandia en NLC’03, maar geen moment kreeg het publiek de indruk dat de Liempdenaren geloofden in hun kansen. In de eerste helft bleef het bij één vloeiende aanval, die Rik van Ruremonde net naast schoot.

Na rust was Ollandia dicht bij een uitbouw van de voorsprong, maar Rene Raaijmakers raakte de lat. Omdat Ollandia de teugels duidelijk liet vieren had DVG terug kunnen komen in de wedstrijd, maar er was ook in de tweede helft te weinig strijdlust, waardoor DVG nauwelijks gevaar kon stichten in het strafschopgebied van Ollandia. Het was in de 88e uiteindelijk Jan Wouters die met een lucky goal de eindstand op 0-3 bepaalde.
Volgende week speelt DVG uit tegen NLC’03, de nummer voorlaatst op de ranglijst, maar inmiddels wel met vier punten voorsprong. Deze wedstrijd mag niet verloren worden om niet uitzichtloos op de laatste plaats te blijven.

DVG 2 speelde thuis tegen Schijndel, die net boven DVG op de ranglijst staat. Schijndel kwam al vroeg in de wedstrijd met tien man te staan, maar maakte toch de 0-1. Daarna trok DVG 2 het spel naar zich toe en bij rust was het al 3-2, waarna de eindstand werd bepaald op 4-2. Man of the match Noud Peijnenburg scoorde drie maal en A1-speler Twan van de Broek nam nummer vier voor zijn rekening.

De dames van DVG speelden uit tegen Handel en de Liempdse vrouwen slaagden erin om de drie punten mee naar huis te nemen. In de eerste helft zag dat er niet naar uit met een ruststand van 3-1. Het DVG-doelpunt kwam op naam van Tessa Schellekens. In de tweede helft was het een en al DVG wat de klok sloeg. Milou Welvaarts scoorde een hattrick, waarvan de eerste uit een penalty. Milou kroonde zich daarmee ook tot vrouw van de wedstrijd.