Natuurwerkgroep Liempde wandelt in natuurgebied De Brand

Algemeen
LIEMPDE - Natuurwerkgroep Liempde organiseert aanstaande zondag een wandeling in De Brand, een natuurgebied wat deel uit maakt van Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. Het is meestal een nat en modderig gebied wat het merendeel van het jaar is vergeven van muggen, waar je overigens nu niet veel last van zal hebben.

Wie deze ontberingen kan overtreffen zal merken dat dit een zeer rijk gebied is in alle opzichten. Omdat het water, wat uit het zuiden komt, hier stagneert mede door de ligging van de Loonse en Drunense Duinen, is hier in vroeger tijd veel turf gestoken als brandstof. Hier heeft het gebied dan ook zijn naam aan ontleend. Buiten alle andere zeldzaamheden zoals blauwborst en boomkikker gaat u op zoek naar paddenstoelen. Bart Horvers zal u rondleiden door een klein gedeelte van De Brand op zoek naar de vele soorten die dit gebied herbergt, voorbeelden zijn o.a. de gele stekelzwam, de kleine trompetzwam, poederzwamgast en de inktviszwam.

Er wordt om 09.00 uur verzameld aan de Kasterensestraat 23 in Liempde, om van daaruit gezamenlijk te vertrekken naar het kapelletje aan de Schoorstraat in Udenhout.

Uit de krant