Afbeelding

Rien Schalkx verlaat Boxtelse gemeenteraad

Algemeen
LIEMPDE - Rien Schalkx, fractievoorzitter van Combinatie95, heeft aan zijn partijbestuur laten weten niet beschikbaar te zijn voor een volgende raadsperiode. Recentelijk is hij door de burgemeester en wethouders van de gemeente Son en Breugel in een voorgenomen besluit benoemd tot gemeentesecretaris van die gemeente. De benoeming moet definitief worden per mei 2014. Schalkx is van mening dat beide functies in tijdsbesteding lastig verenigbaar zijn.

Bij de start van zijn nieuwe functie is de nieuwe raadsperiode dan nog maar net begonnen en Schalkx en het partijbestuur vinden het niet correct om vanuit ‘kiezersgewin’ bij de verkiezingen op 19 maart dan toch op een verkiesbare plaats te staan. Combinatie95 kan zich echter gelukkig prijzen dat er goede kandidaten beschikbaar zijn voor de top van de lijst, die begin december bekend wordt gemaakt.

Rien heeft zich met veel plezier de afgelopen jaren ingezet voor de Boxtelse gemeenteraad en Combinatie95. In het bijzonder de organisatie van en deelname aan de thema-avonden, werkbezoeken, open partijbijeenkomsten, Cursus Verken je Gemeente en dergelijke hebben zijn warme belangstelling, omdat je dan dicht bij de burgers en organisaties staat.

Uit de krant