Afbeelding

Open dag bij galerij Herman Brood

Algemeen
BOXTEL – Omdat hij al vijfentwintig jaar in het vak zit organiseert Jeroen Mijjer van Artbroker International aanstaande zondag een open dag. Een uitgelezen mogelijkheid voor particulieren en verzamelaars om een kijkje te komen nemen of een werk aan te schaffen van bekende kunstenaars zoals Herman Brood. Het merendeel van de aanwezige werken is van deze bekende Nederlandse kunstenaar, echter voor de liefhebber zijn er ook werken te bezichtigen van Karel Appel, Corneille, Anton Heyboer, Jan Cremer, Rob Scholten, Jan Wolkers, Eugene Brands, Clemens Briels, Jochem Bakker en Charlotte Molenkamp.

Mijjer startte in 1988 met zijn kunsthandel, nadat hij enige tijd als vertegenwoordiger had gewerkt bij Larson Juhl, één van de grootste lijstenmakers. Tijdens zijn werk als vertegenwoordiger kwam hij in contact met Koos van Dijk, de manager van Herman Brood. Mijjer begon in Boxtel en inmiddels zit hij alweer elf jaar op de huidige locatie aan de Fellenoord in Boxtel. “Herman kwam vaak en veelvuldig in Boxtel. Ik heb prachtige concerten met hem georganiseerd, onder andere in De Braken”, aldus Jeroen.

De werken van Brood zijn al verkrijgbaar vanaf € 150,- en de liefhebbers van de kleurrijke werken van de kunstenaar kunnen zondag een goede korting bedingen. “Ik zie Herman Brood nog een grote kunstenaar worden. De afgelopen jaren zijn veel van zijn werken al flink in waarde toegenomen en de eigen ‘Herman Brood’ stijl in de kleurrijke ‘gekke’ schilderijen is erg herkenbaar. Je haalt de kunstwerken van zijn hand op een afstand er al uit.”

De deuren aan de Fellenoord 19 zijn zondag voor alle geïnteresseerden geopend van 11.00 tot 15.30 uur.

Uit de krant