Afbeelding

Winterwandeling met natuurwerkgroep Liempde

Algemeen
LIEMPDE - Op zondag 12 januari word er onder leiding van Bert Vervoort en Jeanne Soetens een winterwandeling gehouden door de Dommelbeemden in Sint-Oedenrode. Daar wordt de route Veldweg gelopen. Dit is een uitgezette wandeling met een grote verscheidenheid aan gebiedjes. Zo zijn er de Moerkuilen ,die ontstaan zijn doordat men de moer (veen) nodig had voor de kachel.

Er ligt een prachtige Dommelmeander genaamd “de Krieze” waar altijd wel watervogels te zien zijn. Er is een hoge zandrug en langs de Dommel een uitkijktoren van waaraf men de Dommel mooi kan zien kronkelen door het landschap. Men loopt door de laag gelegen Everse beemden die vooral bij floristen in een hoog aanzien staan. Op de hoge akkers staat de Martinus kapel.

Na afloop is er voor iedere deelnemer soep, daarom is aanmelden voor deze wandeling noodzakelijk via info@natuurwerkgroepliempde.nl. U vertrekt om 09.00 uur vanaf de Kasterensestraat 23 in Liempde. Meer informatie over de lezing en Natuurwerkgroep Liempde bij het secretariaat via info@natuurwerkgroepliempde.nl.

Uit de krant