Afbeelding

Voetbalderby eindigt onbeslist

Algemeen
BOXTEL – De Boxtelse voetbalderby tussen RKSV Boxtel en ODC is zondagmiddag geëindigd in een 2-2 gelijkspel. De nummers twee en drie van de ranglijst blijven dus dicht bij elkaar staan.

ODC kwam de eerste helft op een 2-0 voorsprong, door doelpunten van Job Meijdam en Bart Dammers. Tot aan dat moment had RKSV Boxtel niet veel in te brengen in de wedstrijd. Dit veranderde echter in de 40ste minuut, toen aanvoerder Roel van Lokven van ODC rood kreeg en het veld moest verlaten. Van Lokven keerde met zijn handen een schot van de doellijn. RKSV Boxtel maakte geen fout en Van Lier schoot de toegekende penalty in het doel waardoor de ruststand 1-2 voor ODC was.

In de tweede helft had ODC met tien man niets in te brengen tegen het sterker spelende RKSV Boxtel. Boxtel kreeg enkele kleine kansen maar kon niet voor groot gevaar zorgen. Toch werd het aanvalsspel van Boxtel beloond met de gelijkmaker van Ronald Boudewijn.

Naarmate de tweede helft vorderde werd het spel wat gemener en werd er ook meer en meer commentaar geleverd op de scheidsrechter. De scheidsrechter moest dan ook enkele gele kaarten uitdelen.

Kijk voor enkele foto’s van de voetbalderby in ons fotoboek of op onze Facebookpagina.