Kay Karssemakers tweede op het EK 65cc in Slowakije

Algemeen
Boxtel - Kay Karssemakers heeft tijdens de derde kwalificatiewedstrijd om het Europees Kampioenschap 65cc Noord-West Europa in het Slovaakse Senkvice een tweede plaats weten te behalen. Beide manches zat hij er goed bij met de start en wist op een derde en tweede plaats te finishen. Stef Karssemakers stond aan de start in de klasse 85cc en wist dit weekend op een negentiende plaats af te sluiten.

Vorig weekend stond in het Duitse Lugau de tweede kwalificatiewedstrijd op het programma. Kay kende op zaterdag een minder goede dag en ook op zondag waren de resultaten niet super. Ondanks dat Kay enorm zijn best deed en goed op de motor zat bracht een slechte start in de eerste manche hem op de finishvlag een tiende plaats. In de tweede manche kwam hij na een goede start ten val en moest helaas genoegen nemen met een zevende plaats. Met deze resultaten werd hij achtste in het dagklassement.

Stef kende een sterk weekend op dit harde en technische circuit. Doordat hij op zaterdag in de kwalificatieheat kreeg te kampen met een lekke achterband moest hij op zondag in beide manches vanuit een tweede startrij starten. In beide manches reed Stef sterk naar voren en kwam op een knappe zeventiende en twaalfde plaats over de finish waarmee hij veertiende werd in het dagklassement.

Afgelopen week werd alles in orde gemaakt om goed aan de start te staan in Senkvice. Op zaterdagochtend noteerde hij in de vrije training een tweede tijd. In de kwalificatierace kende Kay een hele slechte start en begon op een achttiende plaats aan de wedstrijd. Gelijk reed Kay in de eerste rondes met een hoog tempo naar voren om vervolgens in de tweede ronde op een vijfde plaats door te komen. Echter werd er in de derde ronde een klein foutje gemaakt waardoor hij terug verwezen werd naar een negende plaats. In het resterende deel van de wedstrijd deed Kay er alles aan om nog zo ver mogelijk naar voren te komen en kwam als zesde binnen. Stef kende een prima zaterdag en reed strak rond op deze mooie harde baan. In beide trainingen stuurde hij zijn KTM netjes rond en kwam uit op een achttiende en twaalfde tijd. Met een vijftiende plaats in de kwalificatierace verzekerde hij zich voor een goede startplaats in beide manches!

Op zondag begon de dag met een vrije training. De baan was gesproeid en dit betekende dat de baan enorm veel zwaarder was geworden. Dit ligt Kay wel en met een aantal snelle rondetijden nam hij de snelste tijd in handen die ruim twee seconde sneller was dan de tweede man. In de eerste manche mocht hij als zesde oprijden naar het starthek door zijn zesde plaats op zaterdag in de kwalificatierace. Kay zat er, bij het vallen van het starthek, niet helemaal goed bij en begon op een tiende plaats aan de wedstrijd. Gedurende de eerste ronde wist hij zich op te werken naar een vierde plaats en toen de derde man een foutje maakte kon Kay deze keurig passeren. Kay reed een sterke wedstrijd, constante rondetijden en met een kleine drie seconde achterstand op de tweede man, kwam Kay als derde over de finish! Met de start van de tweede manche was Kay zijn reactie duidelijk beter en kwam hij op een tweede plaats door de eerste bocht. Gedurende de wedstrijd wist Kay enorm sterk te rijden en de kopman stevig in het vizier te houden door op een kleine twee seconde achter de kopman te rijden. Kay wist deze manche geconcentreerd te rijden, maakte geen foutjes en werd knap als tweede afgevlagd!

Met een derde plaats in de eerste manche, en een tweede plaats in de tweede manche werd Kay tweede in het dagklassement tijdens het EK 65cc in Senkvice, Slowakije! Enorm sterk gereden en dik tevreden! In de tussenstand om het Europees Kampioenschap Noord-West Europa staat Kay ook op een tweede plaats. Ook Stef wist op zondag zichzelf in de punten te rijden door vijftiende en negentiende in de manches te worden, hiermee werd hij achttiende in het dagklassement. Over twee weken staat de volgende wedstrijd op het programma in het Duitse Culitzsch, daarvoor zullen Kay en Stef volgend weekend eerst de derde wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap rijden op hun thuisbaan in Oirschot!

Uit de krant