Max van der Weerden
Max van der Weerden

Vijf genomineerden voor Boxtelse sportjunior

Sport

Boxtel - Voor de uitverkiezing van de Boxtelse sportjunior van het jaar zijn er vijf genomindeerden. Drie bij de jongens, twee bij de meisjes.

De Boxtelse taekwon-do School Dekker heeft Dinand Verhoeven (13) een nominatie bezorgd. Hij is één van de talenten op het gebied van sparren en valt regelmatig in de prijzen. Op 13 november vorig jaar wist Dinand beslag te leggen op de eerste plaats sparren bij de Open Haaglanden. Dat is één van de grotere internationale toernooien binnen de bond ITF.
Max van der Weerden is een 16-jarig Boxtels volleybaltalent. Ooit is hij begonnen bij Blue Smash (nu Blox) in zijn woonplaats en komend seizoen speelt hij in de eredivisie, bij TalentTeam Papendal. Sinds een jaar is hij geselecteerd voor Jeugd Oranje, hoewel hij hiervoor twee jaar te jong was. Hij heeft nu vijftien interlands achter zijn naam. Met de junioren van Ovoco-Voreo werd hij in 2014 open clubkampioen van Nederland.
Luc van Eijndhoven (13) zwemt voor Argo in Sint-Oedenrode, maar is de Boxtelse hoop in het water. Hij werd in september vorig jaar Brabants kampioen open water zwemmen 500 meter minioren. Luc is regelmatig te zien tijdens Brabantse en Nederlandse kampioenschappen. De komende dagen, van 11 tot en met 14 juni, neemt hij op negen afstanden deel aan de Nederlandse jeugdkampioenschappen lange baan.

Volgens de Boxtelse turnvereniging Tabitta verdient haar dertienjarige pupil Puck van Weert het om te worden genomineerd als Boxtelse sportjunior bij de meisjes. Ze traint veertien uur per week en was één van de eerste turnsters die het aandurfde om op het hoogste Nederlandse niveau Nationaal 1 uit te komen. Tijdens de meerkampfinale op het NK behaalde Puck onverwacht een bronzen medaille, een week later zelfs gevolgd door een Nederlands kampioenschap op de vloer.
Toen Tilila Mairouche (14) als jong meisje van zes bij de Boxtelse Taekwon-do School Dekker begon, vielen al snel haar souplesse en gave techniek op. Eind 2014 is Tilila doorgedrongen tot de A-klasse (blauwe band en hoger) en wist zij beslag te leggen op twee eerste plaatsen tijdens de Open Haaglanden. De taekwondoka werd daarbij winnaar bij zowel het sparren meisjes A-klasse als bij de hoogtesprong.
Op de sportjunior van het jaar bij de jongens en meisjes kan worden gestemd via de Facebookpagina ‘Boxtelse Sportraad’, of stuur een e-mail naar e.j.d.peeters@home.nl. Welke junioren er met de prijs vandoor gaan, wordt bekend op het Boxtelse sportgala en de kampioenenhuldiging, op zaterdag 27 juni in het Jacob Roelandslyceum.

Puck van Weert
Tilila Mairouche
Luc van Eijndhoven
Dinand Verhoeven

Uit de krant