Afbeelding
Foto: Gemeente Boxtel

Volgende directeur MijnGemeenteDichtbij zwaait af

Algemeen

Boxtel/Sint-Michielsgestel - Directeur van de ambtelijke fusieorganisatie en gemeentesecretaris van Sint-Michielsgestel Marloes van Rijswijk neemt afscheid. Ze vertrekt amper een maand nadat directeur Astrid Kraal, gemeentesecretaris in Boxtel, ook al de organisatie verlaat.

Van Rijswijk werkt tot de gemeenteraadsverkiezingen in Sint-Michielsgestel en gaat daarna aan de slag bij het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) in Arnhem. Daarnaast ambieert ze een politieke carrière in de Ossche gemeenteraad. Iets wat haar functie als ambtenaar in dezelfde regio onmogelijk maakt.

Daarmee kun je spreken van een leegloop in de directie van MijnGemeenteDichtbij. Het vertrek van Van Rijswijk komt slechts maanden nadat haar mede-directeur Astrid Kraal in november haar aankomende vertrek kenbaar maakte. In 2019 verliet ook al directeur Philip Bosman de organisatie.

Niet alleen de top van het ambtelijk apparaat in Boxtel en Gestel heeft te maken met een leegloop. Ook de lagere ambtenarij kan maar moeilijk personeel vasthouden. Door het personeelsgebrek dat daar het gevolg van is moesten al prioriteitenlijsten voor de woningbouw gemaakt worden.

Hoewel er diverse vacatures uitstaan blijft het moeilijk personeel vast te houden. Zo becijferde onderzoeksbureau Berenschot afgelopen jaar een totale instroom van 211 en uitstroom van 148 medewerkers sinds 2016. Dat is overigens een landelijk probleem dat gemeenten melden.

Uit de krant