Chrisma Becx werd dinsdagochtend na 25 jaar trouwe dienst bij de Vorsenpoel in het zonnetje gezet. (Foto: Basisschool De Vorsenpoel)
Chrisma Becx werd dinsdagochtend na 25 jaar trouwe dienst bij de Vorsenpoel in het zonnetje gezet. (Foto: Basisschool De Vorsenpoel) Foto: Basisschool De Vorsenpoel

De Vorsenpoel zet ‘superhulp’ Chrisma Becx in het zonnetje

Algemeen

Boxtel - ‘Superhulp’ Chrisma Becx is dinsdag in het zonnetje gezet door haar collega’s van Educatief Centrum De Vorsenpoel. Niet voor niets: al 25 jaar is Becx de stille kracht achter de schermen die eerst de basisschool en nu dus het educatief centrum draaiend houdt.

Zo’n 25 jaar geleden startte Chrisma Becx als ouder van een leerling met het op zich nemen van vrijwillige klusjes voor de school. Dat begon met eenvoudige administratieve taken en groeide langzaam uit tot veel meer dan dat. Naarmate haar takenpakket groeide, nam ook haar onmisbaarheid voor de school toe. Haar vrijwillige functie werd na vijf jaar dan ook omgezet in een betaalde baan. 

Inmiddels werkt Chrisma dus al 25 jaar voor De Vorsenpoel, tot volle tevredenheid van haar collega’s, legt docent Stanneke Bosma uit. “Als zij er niet was geweest zou deze school niet gedraaid hebben zoals die nu doet”, vertelt ze. “En je kunt haar inmiddels wel bestempelen als ‘superhulp’, ‘manusje van alles’ en van dat soort titels. Ze is erg creatief en staat altijd klaar voor alle kinderen en collega’s.”

Alsof haar 25-jarig jubileum op De Vorsepoel nog niet genoeg was, was Chrisma dit jaar ook 40 jaar getrouwd met haar man Henri. En daarom besloten haar collega’s haar dinsdag in het zonnetje te zetten.

Al bij binnenkomst was dat te zien: de hele school hing vol vlaggetjes. Die waren speciaal voor haar geknutseld door de leerlingen. Daarnaast werd Chrisma vlak voor de middagpauze gehuldigd op het buitenpodium op de speelplaats, in het bijzijn van alle kinderen.

Uit de krant