De Boxtel Oost Dag trekt altijd vele bezoekers, ook van (ver) buiten de wijk.
De Boxtel Oost Dag trekt altijd vele bezoekers, ook van (ver) buiten de wijk. Foto: Jan van der Steen

Aandacht voor 55 jaar Jeugdcarnaval Boxtel bij Boxtel Oost Dag

Algemeen

Boxtel - Komende zondag (4 september) word de tiende Boxtel Oost Dag gehouden tussen 11.00 tot 16.00 uur. Naast een mega racebaan een rodeostier en diverse kramen, activiteiten en terrasjes staat het 55-jarig jubileum van het Jeugdcarnaval in Boxtel daarbij centraal.

Voor de Boxtel Oost Dag wordt het gebied rondom Winkelcentrum Oosterhof en Gemeenschapshuis De Rots omgetoverd tot evenemententerrein. Op deze op zichzelf al feestelijke dag wordt ook stilgestaan bij het 55-jarig bestaan van het Jeugdcarnaval.

Zo is er een kleurwedstrijd voor de kleinste en lagere schooljeugd waarbij mooie prijzen te winnen zijn bij Van Moosdijk Speelgoed. Inleveren van de kleurplaten kan tot en met 5 oktober bij die speelgoedwinkel. Daar zal ook de prijsuitreiking zijn op 8 oktober om 14.30 uur.

Tijdens de Boxtel-Oostdag start ook de grote sponsorloterij voor het Jeugdcarnaval van Boxtel. Loten zijn vanaf dan te koop voor 5 euro per lot. Het Jeugdcarnaval is ook dit jaar gul gesponsord door de lokale ondernemers, waardoor vele prijzen te winnen zijn. De trekking is tijdens het speciale feest ter ere van het 55-jarig bestaan van het jeugdcarnaval op 15 januari 2023 in de Comsche Hoeve. Meer informatie over dit feest volgt nog.

Uit de krant