Afbeelding
Foto: Coöperatie Zuidenwind

Kleine windmolens in Boxtel toch een optie

Algemeen

Boxtel - De aanleg van kleinere windmolens in Boxtel is toch een optie. Dat zei wethouder Désiré van Laarhoven vorige week tijdens het debat over de gemeentelijke begroting. Dit gebeurde nadat haar partij, Combinatie95, had gevraagd naar de plannen van het college voor de aanleg van windturbines.

De wethouder gaf aan dat om de gestelde energiedoelen te halen momenteel wordt gekeken naar een regionale aanpak. “In dat kader wordt opnieuw gekeken naar locaties voor windenergie”, sprak zij de raad toe. “Het zou kunnen zijn dat in Boxtel dan een aantal nieuwe locaties naar boven komen”, kon Van Laarhoven haar fractiegenoot Stefan de Nijs melden.

De Nijs had al een aantal specifieke plekken in zijn hoofd, betoogde hij: “Bijvoorbeeld langs de Bosscheweg aan de rand van Sparrenrijk.” Daarop wilde Van Laarhoven echter niet vooruitlopen. Ze benadrukte eerst het regionale onderzoek af te willen wachten.

Wel kon zij melden dat het in dat geval om kleinere windmolens zal gaan dan de eerder voorgestelde turbines met een aslengte van ten minste 100 meter. Die hadden kunnen landen in het Wilhelminapark, maar na een duidelijk Gestels ‘nee’ bleef er aan de Boxtelse kant van het park te weinig ruimte over om rendabel windmolens te bouwen.

Uit de krant