Burgemeester Buijs (r.) en Veerle Schrier tekenen de eerste BINco-overeenkomst. (Foto: Sander van Kasteren)
Burgemeester Buijs (r.) en Veerle Schrier tekenen de eerste BINco-overeenkomst. (Foto: Sander van Kasteren)

BIN-netwerk Boxtel officieel van start

Algemeen

Boxtel - Het BIN-netwerk in Boxtel is officieel van start gegaan. Tijdens een bijeenkomst in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis werd maandagavond het officiële startsein gegeven door burgemeester Mark Buijs in het bijzijn van 11 van de 14 Buurt Informatie Netwerk Coördinatoren (BINco’s).

Als burgemeester is Mark Buijs verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid. Hij toont zich verheugd met het BIN-netwerk (Buurt Informatie Netwerk), dat nu al ruim 1.100 leden kent. “Dat betekent dat één op de 30 Boxtelaren is lid van het BIN-netwerk en daarmee bezig met de veiligheid in de wijk”, verduidelijkt de burgemeester die cijfers. Het BIN-netwerk is een samenwerkingsverband tussen bewoners, politie en gemeente, bedoeld om de veiligheid en leefbaarheid in een wijk te verbeteren. Wijkbewoners kunnen daarbij helpen door lid te worden van BIN. Leden, de politie en de gemeente kunnen in de BIN-samenwerking op een eenvoudige manier informatie met elkaar uitwisselen.

De wijken Centum, Breukelen en het dorp Liempde zijn met drie BINco’s in principe voldoende bezet. De overige wijken kennen twee coördinatoren. In de wijk Munsel moet Rob van der Steen het vooralsnog alleen doen. Ook de wijken Selissen en In Goede Aarde kunnen nog wel een extra BINco gebruiken. Aanmelden als lid, maar ook als BINco blijft mogelijk via www.binboxtel.nl.

(Foto: Sander van Kasteren)
(Foto: Sander van Kasteren)

Uit de krant