Afbeelding

BALANS ziet inbreiding rondom Orion in Lennisheuvel wel zitten

Algemeen
LENNISHEUVEL – Onlangs werd de Boxtelse gemeenteraad tijdens een bezoek aan Lennisheuvel geïnformeerd door bestuursleden van Wijkorgaan Rond Kerk en Orion en Stichting CROL over de ontwikkelingen in het kerkdorp. De groep bezocht ook de toekomstige woningbouwlocatie langs De Heerenbeekloop. Volgens het college van B&W is dit de enige woningbouwlocatie voor Lennisheuvel. BALANS pleit nu echter voor een inbreidingslocatie bij gemeenschapshuis De Orion.

“Gemeenschapshuis De Orion kampt momenteel met ruimtegebrek. Daarnaast kunnen er in de toekomst in De Orion meer maatschappelijke voorzieningen gerealiseerd worden”, aldus de partij in een brief aan het Boxtelse college. “BALANS vindt dat in elke kern naast uitbreiding ook inbreiding van woningen hoort. Er lijkt zich voor inbreiding een prima kans voor te doen rondom De Orion en eventueel een deel van het achtergelegen binnengebied. Hierdoor ontstaat een mogelijke win-win-situatie: Seniorenwoningen rondom het gemeenschapshuis met in de toekomst een bredere functie op zorgaanbod lijkt ons een goede “win-win” voor de toekomst en bovendien kunnen de revenuen uit woningbouw dan ingezet worden voor de noodzakelijke verbouwing van De Orion, zodat De Orion klaar is voor de toekomst.”

BALANS vraagt zich af waarom het college een fel tegenstander van inbreiding in Lennisheuvel is, naast de beoogde uitbreidingslocatie Lennisheuvel Zuid. Zij vraagt of het college bereid is de mening van de huidige inwoners van Lennisheuvel te betrekken. “Hoe denkt uw college over seniorenwoningen rondom De Orion, om daarmee de noodzakelijke financiële middelen voor de gewenste aanpassing van De Orion te genereren? En bent U bereid om de nota van uitgangspunten voor het studiegebied Lennisheuvel Zuid in een oordeelvormende bijeenkomst met de raad te bespreken?

Uit de krant