Fondsenwerving Eet met je Hart in het geding

Algemeen Nieuws (c)

Al acht jaar op een rij is 1 november de startdatum van de landelijke Eet met je Hart-campagne van stichting Met je Hart. Gedurende zes weken wordt aan restaurantgasten een vrijwillige donatie van één euro gevraagd. Dat gaat nu echter niet en dus zet de stichting zich op andere manieren in.

Doordat de belangrijkste actie van Met je Hart Boxtel niet door kan gaan, komt de fondsenwerving in het geding. Tegelijkertijd neemt de eenzaamheid onder kwetsbare ouderen in coronatijd toe. Reden te meer voor de stichting om zich extra hard in te zetten om senioren te laten voelen dat ze niet vergeten worden.

BESTELLEN

De organisatie zit dan ook niet bij de pakken neer en is tot het eind van dit jaar een alternatieve Eet met je Hart-campagne gestart. Wanneer Boxtelaren bij de lokale horeca bestellen, kunnen zij alsnog een donatie doen door de QR-code te scannen op de flyer die meegeleverd wordt. Daarmee wordt niet alleen eenzaamheid onder ouderen bestreden, maar ook de lokale kroegen en restaurants gesteund.

WINKELS

Wie geen flyer krijgt en toch wil doneren, kan dat doen via www.metjehart.nl/help-mee/doneren/. Op die website is het mogelijk om de gemeente Boxtel te selecteren. Daarnaast wordt de campagne dit jaar ook omarmt door diverse winkels met etenswaren. Zij steunen de stichting én de horeca met de verkoop van specifieke producten. Een overzicht van de deelnemers is te vinden op: www.metjehart.nl/restaurants/Boxtel.

Alle donaties aan Eet met je Hart worden lokaal ingezet om eenzaamheid bij ouderen te verzachten. Zo organiseert de van oorsprong Boxtelse stichting ontmoetingen voor eenzame ouderen in de lokale horeca, zodra dit weer mogelijk is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Enthousiast begonnen zo'n beetje alle basisschoolleerlingen van Boxtel aan de Koningsspelen in sportpark Munsel. Daar waren na de gezamenlijke opening verschillende sporten en spellen.
Koningsspelen afgelast Jeugd 41 minuten geleden
Logo
Aardrijkskundeleraar Roel Smelt in gesprek met Ina van der Wekken, oud-docent klassieke talen.
JRL rolt groene loper uit voor reünie bij 75e verjaardag Algemeen 4 uur geleden
Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 19 uur geleden
Logo
Patricia de Moet toont een pakketje bloemzaden.
Patricia de Moet uit Esch beheert voedselbank voor bijen Natuur & milieu 23 uur geleden
Logo
De gemeente Boxtel besloot vorig jaar dat de plannen voor nieuwbouwwijk Reigerskant konden worden aangepast. Zo komt er ruimte voor 32 sociale huurwoningen.
Duidelijkheid over grondprijzen voor corporaties Bouwen en wonen gisteren
Onderste rij vlnr: Beau van Dun (groep 5), Pepijn Bax (groep 3), Cato Bouwen (groep 3). Bovenste rij vlnr: Bente van Heesch (groep 8), Raff Verhoeven (groep 5), kunstenares Cindy de Graaff, Mart Verhappen (groep 8)
Sint-Petrusschool maakt kunst met een boodschap MuBo 10 jaar gisteren
Afbeelding
Veel rook bij brand landbouwloods Hal 112 17 apr, 09:05
Opgravingen op Hoogkeiteren Esch, 1960. Archeologische werkzaamheden op het terrein van de familie Van der Meijden, thans Haarenseweg 30.
Romeinen in Esch: lezing en wandeling MuBo 10 jaar 17 apr, 09:00