Ook in 2018 hield stichting Brabants Centrum een verkiezingsdebat. Toen kwamen de politici samen in de raadszaal aan de Dr. Van Helvoortstraat. Nu is Podium Boxtel het toneel van de politieke discussies. (Foto: Hans van Doorn).
Ook in 2018 hield stichting Brabants Centrum een verkiezingsdebat. Toen kwamen de politici samen in de raadszaal aan de Dr. Van Helvoortstraat. Nu is Podium Boxtel het toneel van de politieke discussies. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn Fotografie

Politici trekken aan de ‘BELL’ in BC-lijsttrekkersdebat

Algemeen Nieuws (c)

Via een fris videoformat brengt stichting Brabants Centrum in aanloop naar de verkiezingen van woensdag 18 november het lijsttrekkersdebat gratis bij de mensen thuis. Zaterdag 7 november worden (zonder publiek) opnames verricht in Podium Boxtel. Politici gaan de discussie met elkaar aan over belangrijke onderwerpen die spelen in de gemeente. Daarbij kunnen ze ook ‘aan de bel’ trekken...

Alle lijsttrekkers van de acht politieke partijen zijn ingegaan op de uitnodiging van Brabants Centrum, die het verkiezingsdebat samen met BELL organiseert. Deze stichting houdt allerlei activiteiten om Esch welkom te heten bij Boxtel.

De politici gaan één op één met elkaar de discussie aan onder leiding van een redacteur van deze krant. Een loting bepaalt het onderwerp en de twee lijsttrekkers. Zaken als woningbouw, zorg, financiën en de gemeentelijke organisatie zullen zeker niet ontbreken...

Stichting BELL krijgt hierin ook een rol. Iedere politicus mag één keer een ‘verbindende vraag’ stellen. De deelnemer trekt dan letterlijk aan de bel op een moment dat diegene zelf niet aan de beurt is. En van daaruit kan het gesprek weer een andere wending nemen. Omdat iedere lijsttrekker maar één keer mag ‘inbreken’ tijdens een debatronde, moet diegene van tevoren goed nadenken op welk onderwerp hij of zij dat gaat doen.

Brabants Centrum publiceert de video’s vanaf dinsdag 10 november op haar online kanalen. Via haar Facebookpagina en YouTube-kanaal zijn deze ook gratis te zien voor iedere inwoner. Leden zien de producties ook terug in de digitale editie van dinsdag 10 november en lezen er alles over in de donderdagkrant van 12 november.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Bewoners van de Liempdse buurtschap Vrilkhoven hielden afgelopen oktober een kleinschalig protest op de Markt in Boxtel tegen de komst van 400 arbeidsmigranten in hun buurt. Daarop kwamen ook lokale en landelijke politici af.
'Woonbeleid voor arbeidsmigranten niet doeltreffend' Politiek 6 minuten geleden
Bert van Houten was een van de 30.000 militairen die in de jaren zestig naar Nieuw-Guinea werden gestuurd. In april houdt hij een reünie voor zijn mede-veteranen.
Oud-strijders halen in Gemonde herinneringen op Algemeen 1 uur geleden
Logo
Bovenaanzicht van het verbouwingsplan van de Feestwinkel.
'Eerst vergunning, dan pas verbouwen' Algemeen 3 uur geleden
De vlammen reikten meters hoog.
Verwarring over het opstoken van snoeihout 112 4 uur geleden
Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 6 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 6 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 7 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 9 uur geleden