De deuren van sportschool UpFit aan de Rechterstraat openen naar verwachting eind oktober.
De deuren van sportschool UpFit aan de Rechterstraat openen naar verwachting eind oktober. Foto: Pål Jansen

Sportschool UpFit wil eind oktober openen

Algemeen

Wie in de voorbije weken door de Rechterstraat is gekomen, moet het al gezien hebben. In het pand waarin voorheen modezaak Vögele was gevestigd, komt de nieuwe sportschool UpFit. Fysiotherapeut in-spe Ian Rooth uit Boxtel zal de dagelijkse leiding hebben, investeerders zijn de Boxtels ondernemers Wim van der Vorst en Paul van Pinxteren.

Het is een andere tak van sport die hij als ondernemer gaat verkennen, weet Van der Vorst. Hij is tevens eigenaar van de Vouwwagenspecialist, maar ziet ook toekomst in de gezondheidsbranche: ,,Het onderwerp wordt naar de toekomst toe steeds belangrijker. Op deze manier willen we ons steentje bijdragen aan gezondheid."

DRUK

Van der Vorst kreeg al dikwijls de opmerking: wordt het zo niet een beetje druk met al die sportscholen in Boxtel? Er is echter nog genoeg ruimte, denkt hij: ,,We zijn overtuigd van onze eigen kracht en zorgen voor goed personeel met de juiste achtergrond. Ian bijvoorbeeld studeert binnenkort af als fysiotherapeut. We focussen ons echt op het individu met personal trainers en een persoonlijk trainingsprogramma. Groepstraining is ook mogelijk, maar dan in kleinere aantallen: we hebben straks een lesruimte voor maximaal vijftien mensen."

E-GYM

UpFit zet ook in op e-gym: twintig apparaten zijn straks helemaal in te stellen naar de trainingsvoorkeuren van de klanten. Van der Vorst: ,,Wie gewoon regulier wil sporten kan ook bij ons terecht, we richten ons op een breed publiek."

In totaal biedt het pand 850 vierkante meter ruimte. Die wordt coronaproof geventileerd. De sportschool belooft daarnaast ruime openingstijden en de initiatiefnemers zijn enthousiast over de locatie in hartje Boxtel. Van der Vorst: ,,Parkeren is eigenlijk ook al ondervangen. Bij het gemeentehuis aan het Januspad is voldoende plek. Bovendien verwachten we dat veel van onze toekomstige klanten met de fiets komen."

Momenteel is de verbouwing in volle gang. Eind oktober wil UpFit zijn deuren openen.

q De deuren van sportschool UpFit aan de Rechterstraat openen naar verwachting eind oktober. (Foto: Pål Jansen).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Bert van Houten was een van de 30.000 militairen die in de jaren zestig naar Nieuw-Guinea werden gestuurd. In april houdt hij een reünie voor zijn mede-veteranen.
Oud-strijders halen in Gemonde herinneringen op Algemeen 54 minuten geleden
Logo
Bovenaanzicht van het verbouwingsplan van de Feestwinkel.
'Eerst vergunning, dan pas verbouwen' Algemeen 2 uur geleden
De vlammen reikten meters hoog.
Verwarring over het opstoken van snoeihout 112 3 uur geleden
Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 5 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 5 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 6 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 9 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 10 uur geleden