Mirjam Bemelmans is gekozen als nieuwe lijsttrekker van PvdA-GroenLinks.
Mirjam Bemelmans is gekozen als nieuwe lijsttrekker van PvdA-GroenLinks. Foto: PvdA-GroenLinks

Mirjam Bemelmans nieuwe lijsttrekker PvdA-GroenLinks

Algemeen

Mirjam Bemelmans is door de leden van PvdA-GroenLinks gekozen als lijsttrekker voor de naderende gemeenteraadsverkiezingen. Ook presenteert de partij haar nieuwe slogan: 'Thuis in Boxtel'.

Met de Boxtelse (53) heeft de lokale partij een lijsttrekker gekozen die op regelmatige basis actie heeft gevoerd voor het milieu. Zo was Bemelmans, van huize uit GroenLinkser, in het verleden een van de drijvende krachten achter Schaliegasvrij Boxtel en zette ze zich voor dat doel ook landelijk in. De voorbije maanden voerde zij ook protest met de actiegroep Sluit Vion, die het bedrijf op langere termijn graag ziet verdwijnen uit Boxtel. Maar ook dat er een omwenteling in het voedselproductiesysteem plaatsvindt met meer oog voor dierenwelzijn, het milieu en klimaat. Daarnaast zet Bemelmans zich in voor lokale initiatieven als Transitie Boxtel en Duurzame Week Boxtel. ,,Mirjam is strijdbaar, ze heeft ervaring in het voeren van debatten en toont in de nieuwe steunfractie duidelijke leiderschapskwaliteiten", licht de partij toe.

Miek Nooijen (56) neemt de tweede plaats op de nieuwe kieslijst in. Ook zij zet zich in voor Transitie Boxtel middels het zogeheten (Ver)Andercafé waarbij vóór de coronacrisis op regelmatige basis filosofische gesprekken werden georganiseerd. ,,Miek wil ongelijkheid bestrijden en zorgen dat iedereen in Boxtel mee kan doen aan het sociale leven", aldus PvdA-GroenLinks.

Op de derde stek staat de twintigjarige milieukundestudent van de HAS Hogeschool, Raven Valentijn. De Boxtelse twintiger staat volgens de partij voor 'vernieuwende politiek' en weet abstracte thema's naar concreet gemeentelijk beleid te vertalen.

Op plekken vier tot en met tien staan achtereenvolgens: Miranda Jegers- Jonker (Boxtel, 47), Mirjam Henken (Boxtel, 50), Rinze Boschma (Liempde, 19), Thed van den Aker (Boxtel, 66), Mohamed Rahmoune (Boxtel, 67), Sander Hermens (Boxtel, 24) en Cocky Beckers (Lennisheuvel, 63).

Eerder meldde het bestuur al erg blij te zijn dat PvdA-GroenLinks flink wat leden heeft die hoog op de kieslijst wilden staan. In december vorig jaar zette de partij nog vraagtekens bij haar eigen voortbestaan. Lees hier het artikel van donderdag 27 augustus over de wederopstanding van de partij.

Deze tien PvdA-GroenLinksers wilden allemaal hoog op de kieslijst staan en zich politiek namens de partij in gaan zetten. Van links naar rechts: Mirjam Bemelmans, Rinze Boschma, Miranda Jegers-Jonker, Mirjam Henken, Miek Nooijen, Thed van den Aker, Raven Valentijn, Sander Hermens, Mohamed Rahmoune en Cocky Beckers.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 1 minuut geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 2 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 4 uur geleden
Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 17 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 19 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 20 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 23 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 24 apr, 10:00