SAMSUNG
SAMSUNG Foto: Brabants Centrum

Schulden kwijtschelden? Dat doet Boxtel al...

Algemeen

,,Laat mensen met diepe schulden met een schone lei beginnen", was onlangs de oproep van coalitiepartij SP aan het Boxtelse college van B en W. ,,Maar dat doen we al", is nu het antwoord van het gemeentebestuur. De schriftelijke vragen zorgden voor opgetrokken wenkbrauwen bij burgemeester en wethouders. Het is opmerkelijk dat het beleid rondom het kwijtschelden van schulden niet bij de socialisten bekend is, terwijl zij juist een wethouder op het pluche hebben zitten.

Het college wijst de SP in haar antwoord op de regelgeving en waar deze zijn te vinden. Daaruit blijkt dat mensen die drie jaar aan een betalingsregeling hebben meegewerkt voor kwijtschelding in aanmerking kunnen komen. Alleen bij fraude gaat die vlieger niet op.

De coalitiepartij kwam tot de vragen door een bericht van de gemeente Arnhem. Die besloot onlangs om de schulden van 1.400 huishoudens weg te strepen. Een mooi gebaar vond de SP en dat zou ook een prima idee zijn voor Boxtel.

Binnen deze gemeente zijn er 532 mensen bekend binnen het sociaal domein waarvan Boxtel nog geld tegoed heeft. Dit zijn echter cijfers van twee jaar geleden. Pas in maart heeft het college inzichtelijk wat de hoogte van de betalingsachterstanden is. Niet alle schulden zijn ook inbaar. ,,Afhankelijk van de terugvorderingsmogelijkheden krijgen schuldenaars een bepaalde status. Op basis daarvan wordt een inschatting gemaakt op de balans. Dat gebeurt onder het kopje dubieuze debiteuren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 9 minuten geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 1 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 2 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 4 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 19 uur geleden
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 20 uur geleden
Logo
Dit dodaarsje zwemt in een ven waar de nevel van de vroege ochtend nog boven hangt. De druppels verraden dat de vogel net boven is gekomen na een duik onder water. De kleinste futensoort van ons land broedt in de Kampina en houdt van beschutte oevers.
Scherp gehoor belangrijkste 'gereedschap' van een vogelaar Natuur & milieu 22 uur geleden
Straatmagazine Sammy schenkt aandacht aan plan voor gratis krantenabonnementen van Brabants Centrum.
Sociaal krantenabonnement krijgt aandacht in straatmagazine Sammy Economie 23 uur geleden