Een mooi voorbeeld van de eclectische bouwstijl is Stationsstraat 30 waar huisarts Fons van Groeningen jarenlang woonde. In de geveltop prijkt in vergulde cijfers het jaartal waarin het monumentale pand werd gebouwd: 1900. (Foto: Henk van Weert).
Een mooi voorbeeld van de eclectische bouwstijl is Stationsstraat 30 waar huisarts Fons van Groeningen jarenlang woonde. In de geveltop prijkt in vergulde cijfers het jaartal waarin het monumentale pand werd gebouwd: 1900. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

Wandelen langs Boxtelse historie

Algemeen

Altijd al willen weten hoe de geschiedenis van Boxtel in elkaar steekt? Beleef Boxtel en VVV organiseren in juli en augustus zeven avondwandelingen. Tijdens verschillende tochten kunnen wandelaars enkele van de belangrijkste cultuurhistorische punten van Boxtel zelf beleven onder begeleiding van VVV-gidsen die de nodige uitleg geven.

In de middeleeuwen maar vooral in de negentiende en de eerste helft van de twintigste eeuw zijn er veel kloosters gesticht. Tijdens de vijf kilometer lange VVV-wandeling door groen Boxtel wordt woensdag 2 augustus een aantal plekken bezocht waar ze stonden.

Een dag later, donderdag 3 augustus laten de VVV-gidsen belangstellenden kennis maken met de eclectische architectuur uit de periode rond 1900; een tijd van stadsuitbreiding, renovatie en sanering. 

De cultuurhistorische wandelingen vinden tot en met eind augustus plaats. Het programma is als volgt: Sint-Petrusbasiliek, woensdag 16 augustus; Architectuur rond 1900, donderdag 3 en woensdag 30 augustus; kasteel Stapelen, donderdag 10 augustus; Binnendommeltjestocht: donderdag 31 augustus; Kloosterroute, woensdag 2 en donderdag 17 augustus; Breukelentocht: woensdag 9 en donderdag 24 augustus. De Breukelentocht start om 19.00 uur bij de voormalige Heilig Hartkerk aan de Baroniestraat. Alle overige routes starten om 19.00 uur vanaf de binnenplaats van de VVV aan de Markt 36 te Boxtel. Deelname kost twee euro per persoon; belangstellenden kunnen zich vooraf aanmelden via telefoonnummer (0411) 68 54 43 of 06-22 56 20 01 of e-mail: info@vvvboxtel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
De tent op de Markt staat vol voor het Oranje Festival Boxtel.
Oranje Festival trapt feestelijk weekend in Boxtel af Cultuur 4 uur geleden
Logo
Jas de Keistamper ging in 2009 op bezoek bij jeugd van de Angelaschool. Vier jaar later erkende Unesco hem als representant van de reuzencultuur in Nederland en kreeg hij een plaatsje op de inventarislijst voor immaterieel erfgoed.
Jas de Keistamper wordt 75, maar krijgt volgend jaar pas verjaardagsvisite Cultuur 9 uur geleden
Modelvliegclub Boxtel toont fraaie toestellen in soorten en maten, zowel vliegtuigen als helikopters.
Modelvliegtuigclub start haar seizoen met een open middag Sport 10 uur geleden
De participatieboom is een van de 28 kunstwerken van de expositie MuBo viert jong talent. Leerlingen van het Vada-college hebben hem gemaakt, onder leiding van kunstenaar-docent Marc de Laat.
Dichter geeft workshop tijdens jeugdexpositie Jeugd 11 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjebraderie vult centrum met koopkramen Cultuur 12 uur geleden
Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 14 uur geleden
Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 15 uur geleden