Boudewijn Mijjer is de kartrekker van het tuktuk-project in Boxtel. (Foto: Peter de Koning).
Boudewijn Mijjer is de kartrekker van het tuktuk-project in Boxtel. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Tuktuk wordt verwacht in augustus

Algemeen

,,Er is volop draagvlak voor de plannen en we hebben nog allerlei ideeën om het initiatief verder uit te bouwen. Daarom is het zo jammer dat de levering van de tuktuk telkens wordt uitgesteld", aldus Boudewijn Mijjer. Hij is coördinator van Zilverexpres Boxtel, het project waarbij een tuktuk toeristen en ouderen binnen de gemeentegrenzen vervoert naar activiteiten of evenementen. De verwachting is dat het milieuvriendelijke vervoersmiddel half augustus geleverd wordt, bijna vier maanden later dan gepland.

Ritjes van Oertijdmuseum Boxtel naar het centrum, naar huisartsenpraktijk De Vier Kwartieren of de weekmarkt: enkele voorbeelden waarvoor Zilverexpres Boxtel bedoeld is. ,,We richten ons op ouderen en toeristen", aldus Mijjer. Het project is een initiatief van Zorgzaam Boxtel, een samenwerkingsverband dat bestaat uit organisaties voor wonen, zorg en welzijn. Deels is het doel van Zilverexpres Boxtel om de leefwereld van ouderen te vergroten, daarnaast hopen de initiatiefnemers dat bezoekers van Oertijdmuseum Boxtel met de tuktuk naar het centrum van Boxtel trekken. Het museum aan de Bosscheweg is daarom een belangrijke partner in het project.

Er is nog steeds behoefte aan vrijwilligers, zoals mensen die de telefoon en planning willen beheren en chauffeurs. Zij kunnen contact opnemen met het Vrijwilligerssteunpunt van ContourdeTwern via (0411) 65 58 99. Voor andere vragen over Zilverexpres Boxtel kunnen mensen een e-mail sturen naar zilverexpresboxtel@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Bovenaanzicht van het verbouwingsplan van de Feestwinkel.
'Eerst vergunning, dan pas verbouwen' Algemeen 1 uur geleden
De vlammen reikten meters hoog.
Verwarring over het opstoken van snoeihout 112 1 uur geleden
Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 3 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 3 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 4 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 7 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 8 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 22 uur geleden