Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

Boxtel verliest Festival Circolo

Algemeen

De gemeente Boxtel raakt festival Circolo kwijt. Festivaldirecteur Marc Eysink Smeets heeft donderdag aan vrienden van het circustheaterfestival gemeld dat het festival in september 2018 wordt gehouden in het Leijpark in Tilburg.

In een nieuwsbrief aan de vrienden van Circolo meldt Eysink Smeets dat het festival aan de vooravond staat van grote veranderingen. ,,Om maar met de deur in huis te vallen: festival Circolo gaat het mooie en vertrouwde landgoed Velder verlaten. Met pijn in het hart, maar we krijgen er een andere mooie locatie in tal van andere kansen voor terug."

Hij vervolgt: ,,Festival Circolo verlaat met pijn in het hart landgoed Velder, Liempde en de gemeente Boxtel. Het festival is daar zeer gastvrij ontvangen en vanaf het begin volop gesteund. De gemeente Boxtel heeft zich volop en constructief ingezet om het festival te behouden, maar de artistieke kansen in Tilburg zijn groter."

Festival Circolo start vrijdag 12 oktober in het Leijpark, waar ook festival Mundial jarenlang werd georganiseerd. Daar werken de gemeente Tilburg, festival Circolo en diverse culturele instellingen momenteel aan. ,,Het festival past bij de in deze stad gevestigde circusopleiding en sluit naadloos aan op de lijn en historie van de Tilburgse kermis en het Gipsy Festival die net als het circus voortkomen uit de nomadische cultuur van rondtrekkende bedrijven en families."

Het Leijpark is volgens festivaldirecteur Eysink Smeets sfeervol en goed bereikbaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 3 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 5 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 6 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 9 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 12 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 13 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 14 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 23 apr, 18:00