Met Rogier Veltrop als stralend middelpunt juicht de selectie van het Nederlands volleybalteam. De ploeg heeft zojuist goud gewonnen op de World Transplant Games in het Spaanse Malaga. (Foto: World Transplant Games).
Met Rogier Veltrop als stralend middelpunt juicht de selectie van het Nederlands volleybalteam. De ploeg heeft zojuist goud gewonnen op de World Transplant Games in het Spaanse Malaga. (Foto: World Transplant Games). Foto: World Transplant Games

Volleybalgoud voor Rogier Veltrop

Algemeen

Ambities waren er op al voorhand. Rogier Veltrop wilde met het Nederlands volleybalteam voor mensen met een donororgaan tijdens de World Transplant Gamer in Malaga de gouden medaille die in Argentinië in het hol van de leeuw werd gewonnen, prolongeren. En dat lukte. ,,Ik word sinds de winst geleefd, ik heb mijn vrouw nog nauwelijks gezien...", jubelt de Boxtelaar die enkele jaren geleden een donorhart kreeg.

In de poulefase werd gespeeld tegen Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Canada.  In de halve finale tegen volleybalgrootmacht Italië moest een hoger niveau gehaald worden dan in de poulewedstrijden. Het Nederlands team begon geconcentreerd aan de wedstrijd en de tegenstander was na de eerste fout van de arbitrage al behoorlijk gefrustreerd. Dat resulteerde in minder sterk spel. Met daarna een paar rake smashes van het Nederlands team, was het verzet al snel gebroken. Oranje won met Veltrop in de gelederen met 2-0.

Argentinië was in de finale de tegenstander; die ploeg klopte Hongarije. Het Nederlands team opende de finale meteen voluit. Door de servicedruk, goede passing en de prima spelverdeling - die de aanvallers vaak voor een eenmansblok zette - kon de eerste set met op het laatst nog wat verzet van Argentinië binnen gesleept worden.

In de tweede set ging het gelijk op tot 11-11. Na de time-out waarin de spelers op scherp gezet werden, liep het Nederlands team onder luide aanmoediging van de in groten getale aanwezige supporters - waaronder de ouders en vrouw van Veltrop - uit naar 18-11. Dit was voor de Argentijnen de genadeklap. Zonder hoop op de overwinning sputterden ze nog even tegen maar dit mocht niet baten. De Argentijnen maakten op matchpoint een fout en hiermee was de overwinning een feit. Nederland nam het goud mee naar huis.

En Rogier? Die zweeft nog op een roze wolk... ,,We hebben het heel leuk onderling. Het is geweldig en onwerkelijk om wereldkampioen te zijn." (Tekst: Linda van de Wiel).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 9 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 11 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 13 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 14 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 15 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 17 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 27 mrt, 17:00
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 27 mrt, 15:30