Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Poezië viert hoogtij bij museum Vekemans

Algemeen

Bij de ingang van museum Vekemans werd vanmiddag, heel toepasselijk tijdens de museumweek, een wel heel bijzondere onthulling gedaan. In opdracht van het museum heeft niemand minder dan Martje Wijers, de van oorsprong Boxtelse dichteres die er dit jaar én vorig jaar tijdens DichtSlamRap vandoor ging met de publieksprijs, een gedicht geschreven. Het gedicht werd onthuld door wethouder Marusjka Lestrade.

DOOR: LINDA VAN DE WIEL

Het gedicht van Wijers getiteld 'Maandag wasdag' refereert aan de prachtige was- en strijkcollectie van het Boxtelse museum. Het prijkt op de deur van de ingang van het museum en is derhalve voor iedereen zichtbaar. Wijers las voorts voor uit eigen werk. Na de onthulling volgde een nieuw hoogtepunt toen Iris Penning, die haar muziek omschrijft als poëtische pop, ieders gevoelige snaar wist te raken met eigen en zuiver gezongen composities.

Ook morgen, zondag 9 april, zijn er extra activiteiten bij museum Vekemans. In de koffiecorner vindt dan de première plaats van een documentaire over Brabantse klederdrachten, gemaakt door Thijs Adriaans. Deze hip geklede documentairemaker wil een serie documentaires maken over klederdrachten in de verschillende delen van Nederland. Adriaans is morgen zelf in het museum aanwezig. Voor deze aflevering over Brabant heeft Adriaans de voormalige eigenaresse van museum Brabant Goedgemutst, Ans van den Bosch- Van Dillen, en Gerard Rooijakkers, auteur van het boek de Brabantse Poffer, geïnterviewd. Beiden vertellen kleurrijk over de Brabantse klederdrachten.

Er vinden op verschillende tijden ook optredens plaats van dichteres Geraldina Metselaar uit Den Haag. Speciaal voor de gelegenheid heeft ze een serie wasgedichten uit haar eigen repertoire gebundeld. Tijdens haar optredens wordt ze deze middag begeleid door harpiste Gwendolynn de Boer en celliste Dagmar Cloosterman. (Foto: Peter de Koning).

Lees een uitgebreid verslag met foto's én video's in de digitale editie van Brabants Centrum van dinsdag 11 april. Ook in de papieren editie van donderdag 13 april verschijnt een sfeerimpressie in woord en beeld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 1 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 3 uur geleden
Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 17 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 18 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 20 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 23 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur gisteren
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 24 apr, 09:00